MENÜ

Pistte hamile var!

28 yaşındaki Alysia Montano görenleri şaşırttı. 34 haftalık hamileliğine aldırış etmeden Amerika Şampiyonası'nda koşan ABD'li atlet, hedefinin kazanmak değil, insanlara kadınların her şekilde formda olabileceklerini göstermek olduğunu söyledi.

Pistte hamile var!

Atletizmde 800 metrede 2010 Dünya Şampiyonası'nda 3. olan, 2012 Londra Olimpiyatı'nda 5. sırada kalan ve 5 Amerika şampiyonluğu bulunan 28 yaşındaki Alysia Montano, 34 haftalık (7,5 aylık) hamile olmasına rağmen, yarışlara katılmaktan vazgeçmedi. Doktorların yarışmasına izin verdiği Montano, ABD yarışlarında, 800 metrede piste çıktı.
Görenlerin hayretler içerisinde izlediği Montano, serisini 2:12.3’lük derecesiyle sonuncu sırada tamamlamasına rağmen yaptığı işten büyük keyif aldığını belirtti. 4 yıl önce kaydettiği en iyi derecesinden 35 saniye daha yavaş koşan Montona, yarışa hızlı koşmak için katılmadığını, asıl hedefinin ise şu sözlerle açıkladı: “İnsanlara kadınların hamileyken de formda olabileceklerini ve bir aile kurarken kariyerlerine devam edebileceklerini göstermek istedim”.

Yakın zamandaki örnekleri...
Yarışlara katılan hamile sporculara en yakın örnekler ise, 2012 Londra Oyunları'na 8 aylık hamileyken katılan Malezyalı atıcı Nur Muhammed Taibi, 2010 Vancouver Kış Oyunları'na 6 aylık hamileyken giden Kanadalı curlingci Kristie Moore ve 2004 Atina'ya 6.5 aylık hamileyken katılan Alman okçu Cornelia Pfohl.

Haberin Devamı
YORUM YAZ