MENÜ

Fenerbahçe'nin son gözdesi Andre Ayew

Sol kanatta oynuyor, asist özelliği ve sürpriz skor katkısıyla dikkat çekiyor. Aykut Kocaman döneminde de gündeme gelen Marsilya'nın 24 yaşındaki yıldızı artık Sarı-Lacivertliler'in listesinde...

Fenerbahçe'nin son gözdesi Andre Ayew

Emenike’nin Dünya Kupası’nda piyasasını yükseltip birçok ekibi peşine takması ve Türkiye’den ayrılmayacağını açıklamasına rağmen Arap takımlarının Sow ısrarı Fenerbahçe’yi mecburi arayışlara itiyor. Bu doğrultuda Sarı-Lacivertliler’in, Marsilya’nın genç ismi Andre Ayew’i listeye aldığı ortaya çıktı. Gana Milli Takımı ile Brezilya’daki Dünya Kupası’nda olan 24 yaşındaki futbolcu, 2007’de Marsilya’da vitrin yaptı, ardından Fransa Ligi takımlarından Lorient ve Arles’te deneyim kazandı. Son dönemde tekrar Marsilya’da ilk 11 şansı bulmaya başlayan Andre Ayew, daha önce Aykut Kocaman döneminde de gündeme gelmişti.

‘Gençlik’ operasyonuna uyuyor
Ersun Yanal ve yönetimin kadroyu gençleştirme operasyonuna da uyan Ganalı için önümüzdeki günlerde sıcak temasın da kurulacağı, daha önceki Fransa deneyimlerinin görüşmelerde önemli rol oynayacağı bildirildi. Piyasa değeri 10 milyon Euro olan Andre Ayew için Fenerbahçe’nin bu rakamlara yakın bir teklif yapması bekleniyor. Kulüp ile anlaşma zemininin bulunmasının ardından genç futbolcuyla görüşmelere başlanacak.

Andre Ayew kimdir?

YAŞI: 24 BOYU: 1.76 m
DOĞUM YERİ: Fransa
MİLLİ TAKIMI: Gana
MİLLİ MAÇ SAYISI: 19 Maç, 4 Gol
OYNADIĞI KULÜPLER: Marsilya, Lorient, Arles
PİYASA DEĞERİ: 10 milyon Euro

GENÇ AMA ÇOK DENEYiMLi
Andre Ayew, 24 yaşında olmasına rağmen ciddi bir deneyime sahip. Gana Milli Takımı’nın asları arasında yer alan oyuncu, Marsilya ile Şampiyonlar Ligi’nde de forma giydi. Geçtiğimiz sezon 25 lig maçında 6 gol atan Andre Ayew, 4 Şampiyonlar Ligi sınavında ise rakip fileleri 2 kez havalandırdı.


Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ