MENÜ

Neriman, babası için altın kazanacak

Samsun Şampiyon Boks İhtisas Kulübü sporcusu 18 yaşındaki Neriman Istık, Ağustos ayında Çin'de yapılacak Gençlik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyerek, "Babam 7 yıl önce vefat etti. Benim iyi bir sporcu olmamı istiyordu. Onun için bu olimpiyatlardan altın madalya ile döneceğim" dedi.

Neriman, babası için altın kazanacak

Neriman Istık, Gençlik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. 16-24 Nisan tarihinde Bulgaristan'da yapılan Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda 3'üncü olarak bronz madalya kazanan Neriman Istık, "Babam 7 yıl önce vefat etti. Benim iyi bir sporcu olmamı ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmemi istiyordu. Onun bu vasiyeti ile kendimi hazırladım. Babam için spor yapıyorum. Onun vasiyeti ile şampiyonaya hazırlanıyorum. Şimdi hedefim Gençlik Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Bokstaki başarıma her şeyden çok babamın istediği gibi iyi bir sporcu olabildiğim için seviniyorum. Eminim ki o da yaşasaydı benimle gurur duyardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Istık, babasının vefatından 7 ay sonra 11 yaşında boksa başladığını ifade etti. Neriman Istık, "İlk zamanlar kafamı dağıtmak için boks yapıyordum. Herhangi bir hedefim yoktu. Ama zamanla bu spordaki başarım ön plana çıktı. 2011 yılında Kocaeli'nde ilk kez katıldığım Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda birinci olarak milli takıma seçilip Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandım ve aynı yıl Antalya'daki Yıldız Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda 2'nci oldum. Bu benim için çok önemli bir başarıydı" dedi.

Milli boksör Neriman Istık, "Geçen 16-24 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan'da düzenlenen Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda 3'üncü oldum. Bu derecem beni Çin'de ağustos ayında ikincisi düzenlenecek Gençlik Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanmamı sağladı. Bokstaki başarıma her şeyden çok babamın istediği gibi iyi bir sporcu olabildiğim için seviniyorum. Babamın yokluğunda ona layık bir evlat olabilmenin gururunu yaşıyorum. Eminim ki o da yaşasaydı benimle gurur duyardı" diye konuştu

YORUM YAZ