MENÜ

Kırkpınar'ın kralı Fatih Atlı

653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde zafer Samsun'dan Fatih Atlı'nın oldu. Atlı, finalde son şampiyon İsmail Balaban'ı uzatmalarda altın puanla yenerek, altın kemerin sahibi oldu.

Kırkpınar'ın kralı Fatih Atlı

653’ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde rakibi Antalyalı İsmail Balaban’ı kasnak, çangal ve budamayla oyunuyla yenen Samsunlu Fatih Atlı, başpehlivan oldu. Rakipleri Güngör Ekin, Bayram Ertan, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Abdullah Güngör’ü yenen, geçen yılın başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban’la, Ahmet Yavuz, Faruk Akkoyun, Şaban Yılmaz ve Recep Kara’yı mağlup eden Samsunlu Fatih Atlı, başpehlivanlık unvanı için, saat 18.30’da cazgırın isimlerini anons etmesinin ardından er meydanına çıktı.

55. dakikada puanı aldı

Final güreşinin ilk dakikalarında 2 pehlivanın üstünlük sağlayamadığı ve birbirlerini denediği gözlendi. Hakem heyeti, müsabakanın 25’inci dakikasında pasif güreştikleri için her 2 pehlivana da aynı anda birer ihtar verdi. Pehlivanların bu süre içinde birbirlerine elense bile çekmediği dikkati çekti. İlk yarım saat bitince 19.05’de 5 dakika sürecek puanlama bölümüne geçildi. Puanlama bölümünün de tamamlanmasından sonra ‘altın puan’ bölümü başladı. Müsabakanın son bölümünde 2 pehlivan da biraz hareketlenirken kontrolü de elden bırakmadı. Tek dalma taktiğine sıkça başvuran İsmail Balaban’ın hatasından yararlanan Fatih Atlı, 55. dakikada ard arda yaptığı oyunlarla rakibinden 1 puan alarak karşılaşmadan galip çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ