MENÜ

Yeşilyeşil, zorladı ama deviremedi

653'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 3'ncu turunda İsmail Balaban, Mehmet Yeşilyeşil'i yenerek bir üst tura yükseldi.

Yeşilyeşil, zorladı ama deviremedi

653'ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 3'ncu turu geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban ile favori başpehlivanlar arasında yer alan Mehmet Yeşilyeşil karşı karşıya geldi. Güreşin 40 dakikalık bölümde tuş gelmeyince, puanlamaya gidildi. Bu bölümde iki pehlivan da pasif güreştikleri gerekçesiyle hakem kule heyeti tarafından 'ihtar' edildi. Puanlama bölümünde İsmail Balaban'ın ataklarına iyi karşılık veren Yeşilyeşil, rakibinin puan almasına izin vermedi. İsmail Balaban, rakibinden puan aldığını belirterek sevindi. Ancak hakem kule heyeti güreşin son bölümlerine ait kamera görüntülerini inceleyerek puan olmadığını açıkladı ve güreş yeniden başladı.

Geçilen altın puan bölümünde de atak bir güreş sergileyen Balaban, 1 saatin üzerinde süren güreşi Mehmet Yeşilyeşil'in arkasında geçerek aldığı puanla kazanıp bir üst tura yükseldi. İsmail Balaban'ı ilk kutlayan ise annesi oldu. Oğlunun boynuna sarılıp sarılan anne Balaban gözyaşlarına hakim olamadı.

ÇEYREK FİNALİSTLER BELLİ OLDU

653'ncü Kırkpınar Güreşleri'nin bugün yapılan başpehlivanlık kategorisi güreşleri 3'ncü turda tamamlandı. Yarın devam edilecek olan çeyrek final güreşlerine favori pehlivanlardan Recep Kara ve İsmail Balaban'ın yanı sıra İbrahim Çoraman, Osman Aynur, Serhat Balcı, Orhan Okulu, Abdullah Güngör ve Fatih Atlı katılma hakkı kazandı.

ENGİN ÖZMEN - ALİ CAN ZERAY - EDİRNE / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ