MENÜ

Kırkpınar'da 653. güreş heyecanı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sabah devam eden güreşler kıran kırana mücadelelerine sahne oldu.

Kırkpınar'da 653. güreş heyecanı

Edirne'de 653'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu sabah devam eden güreşlerde Er Meydanı'na çıkan pehlivanların kıran kırana mücadelelerine sahne oldu. Kırkpınar ilk kurasını çeken başpehlivanlardan yılın birincisi İsmail Balaban, Ali Güngör Ekin ile eşleşti.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 653'ncü kez düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, dün minik boylarda başlamıştı. Bu sabahtan itibaren güreşler başpehlivanlar hariç 13 kategoride sürdü. Çayıra çıkan pehlivanlar birbirlerinin sırtını yere getirebilmek için büyük mücadele verdi. Son bir haftadır sağanak yağmur yağışlı olan Edirne'de hava sıcaklığı da 15 dereceye kadar yükseldi. Pehlivanlar mevsim normallerindeki sıcak havada kıran kırana geçen güreşler sergiledi.

50 BAŞPEHLİVAN ÇAYIRA ÇIKTI


Kırkpınar güreşlerine katılan 50 başpehlivanda bugün Er Meydanı'nda çayıra çıkarak ilk kuralarını çekti. Geçtiğimiz yılın birincisi İsmail Balaban, başpehlivanlardan Ali Güngör Ekin ile eşleşti. Başpehlivanlığın favorilerinden Recep Kara ise Mehmet Fatih Bakır ile eşleşti. Diğer başpehlivanların kura çekimlerinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya 50 başpehlivanla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ