MENÜ

İlk günde iki madalya

Genç Erkekler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası bugün başladı. İlk gün sabah seansında 3.'lik 5.'lik oynama hakkı eden 50 kg da Doğuş Ayazcı ve 74 kg da Furkan Bayrak bronz madalya için akşam seansında mindere çıktı.

İlk günde iki madalya

DOĞUŞ AYAZCI BRONZ MADALYAYI ÜÇÜNCÜ İHTARDA KAZANDI

Geçen yıl Moldaova'da yapılan ve (sıfır) çeken Genç erkekler Grekoromen güreş milli takımımız üzerindeki baskıyı attı.
Polonya'nın Katowiçe şehri Hala Spodek Spor Salonu'nda akşam seansında, Bronz madalya için ilk olarak mindere 50 kg da Doğuş Ayazcı çıktı.
Ayazcı, 1.Turda Romen Botez Alekxsanre ile yaptığı karşılaşmayı 10-3 kaybetti. Ancak Romen sporcu finale çıkınca Doğuş, repesaj karşılaşmasına çıkma hakkı kazandı. Repesaj karşılaşmasında Doğuş, Macar Andrasi Jozsef ile karşılaştı. Karşılaşmayı 9-0 teknik üstünlükle kazanan Doğuş, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti. Akşam seansında ilk olarak Milli takımımız adına mindere çıkan Doğuş Ayazcı, Ermeni Murad Haruthunyan ile karşılaştı. Eleme maçlarına göre daha diri olan ve kazanmayı çok isteyen Doğuş, rakibi karşısında 3-0 öndeyken 3'cü ihtarı rakibine verdirdi. Karşılaşmanın orta hakemini masa hakemi uyararak Ermeni sporcunun yer bağlamasında hata yaptığını söyledi ve diskalifiye edilmesini istedi. Orta hakem bu karara uyarak ihtarı çaldı ve Murad diskalifiye oldu. Doğuş, bu sonuçla Grekoromen takımımızın ilk madalyasını kazanmış oldu.

FURKAN BAYRAK GEÇEN YILIN DÜNYA ŞAMPİYONUNU YENEREK BRONZ MADALYAYI ALDI

74 kg da Furkan Bayrak, ilk maçında hakem hatasıyla mağlup oldu. Gürcü, Gela Bolkvadze karşısında 3-2 öndeyken orta hakem haksız bir ihtar verdi. İhtarı alan Bayrak, maça yerde başladı ve rakibinin çırpmasına engel olamayınca skor 5-3 gürcü lehine oldu. Son saniyelerde maçı çevirmeye çalışan Bayrak, başarılı olamadı ve maçı 5-3 kaybetti. Ancak Gela, finale çıkınca Furkan Bayrak, repesaj maçına çıkma hakkı ede etti. İlk repesaj maçında Hırvat, Filip Sacic ile karşılaştı. Bu karşılamayı 8-0 teknik üstünlükle kazanan Furkan Bayrak, akşam seansında bronz madalya için 2013 Dünya şampiyonu Ukrayna'lı Andriy Antonyuk ile karşılaştı. Maçın başında bulduğu 3-0'lık skor avantajını maç sonuna kadar koruyan Furkan, Geçen yılın Dünya şampiyonunu yenerek Bronz madalya ya ulaştı.
Sabah seansında mindere Grekoromen Genç Erkek Milli takımımızdan çıkan, 60 kg da Ahmet Uçar ve 96 kg da Fatih Başköy şampiyonayı madalyasız tamamlayan isimler oldu.
Öte yandan şampiyonanın ikinci ve son gününde mindere 4 sporcumuz çıkacak.

55 Kg da Ferdi Yörük, (Hırvatistan)
66 Kg da Murat Dağ, (Norveç)
84 Kg da Fatih Cengiz, (Danimarka)
120 Kg da ise Tolga Turan, Ermenistan'lı ile 1. Tur maçlarını oynayacaklar

HABER - KAMERA: ERCAN ATA - KATOWİCE / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ