MENÜ

Kırkpınar'ın favorisi iddialı

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin favorilerinden Recep Kara, "Hedefim altın kemeri kazarak 6 yıllık hasrete son vermek" dedi.

Kırkpınar'ın favorisi iddialı

Doping cezası bulunan Ali Gürbüz’ün bu yıl Kırkpınar’da güreşmeyecek olması nedeniyle altın kemerin en güçlü adayı olarak gösterilen Kara, en son 2008’de çıktığı birincilik kürsüsüne yeniden ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kırkpınar’da Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşecek Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlıklarını tamamladığını belirterek, "Bir yıl boyunca çalıştım. Artık emeğimin karşılığını almanın zamanı geldi. Hedefim altın kemeri kazarak 6 yıllık hasrete son vermek" diye konuştu.

"En büyük korkusu sakatlık"

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 7 kez final müsabakasına çıkan ve 3 kez altın kemeri boynuna takan Kara, rakiplerinden çok sakatlıktan çekindiğini dile getirdi.

Kara, geçen yıl yarı finalde sakatlık yaşadığını hatırlatarak, "Bu yıl ufak tefek sakatlıklar geçirdim. Şu an kendimi iyi hissediyorum. En büyük korkum er meydanında sakatlığımın nüksetmesi. Umarım böyle bir durumla karşılaşmam" ifadelerini kullandı.
Güreşin ağır bir spor olduğuna dikkati çeken 32 yaşındaki başpehlivan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu kadar hazırlanmışken emeğinizin son anda sakatlık nedeniyle boşa gitmesi sizi çok üzüyor. Bir yıl boyunca antrenman yapıyorsunuz, yaşanılan sakatlıkla bir anda yarış dışı kalıyorsunuz. Bu çok kötü bir durum. Daha önce 6 kez ameliyat geçirdim. Hiçbir arkadaşımızın sakatlık yaşamasını istemem. İyi olan, hak eden kazansın."

Haberin Devamı

"Rakibin küçüğü olmaz"

Kara, son dönemde Kırkpınar’a damgasını vuran Ali Gürbüz’ün doping cezası nedeniyle yer almayacak olmasının işini kolaylaştırmayacağını vurguladı.

Ali Gürbüz’ün güçlü bir sporcu olduğunu, ancak diğer güreşçilerin de hafife alınmaması gerektiğine işaret eden tecrübeli başpehlivan, "Hepsi birbirinden değerli güreşçiler. Herkesin kendine has özelliği var. Bu sene Ali Gürbüz yok ancak rakibin küçüğü, büyüğü olmaz. Kıspeti giyip sahaya çıkan pehlivana saygı duymak zorundasınız. Rakibinizi küçümsediğiniz an kaybedersiniz" değerlendirmesinde bulundu.

"Önümde çizdiğim 5 yıl var"

Kara, geçen yıl Ali Gürbüz’ün dopingli çıkmasıyla altın kemere ulaşan İsmail Balaban’ın genç olması nedeniyle yine çok istekli olacağını kaydetti.

"Ben de 22 yaşında Ahmet Taşçı’yı yenerek ilk kez başpehlivan olmuştum" diyen Kara, şunları söyledi:
"İsmail, baş kategorisinde güreşmeye yeni başladı. Genç bir arkadaşımız, istekli ve hareketli. 19 yaşından bu yana başa güreşiyorum. İlk altın kemeri kazandığım arzu, isteğe bugün sahibim dersem yalan olur. Senelerin verdiği yıpranma mevcut. Önümde çizdiğimi 5 yıl var. Bu işi zirvede bırakmak istiyorum. "

Haberin Devamı

"Doping denetimleri arttı"

Kara, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geçen yıl yaşanan doping olayının ardından denetimlerin arttığını bildirdi.

Bu sezon iki kez doping testine tabii tutulduğunu anlatan Kara, "Dopinge karşı ciddi denetimler yapılıyor. Kumluca ve Gebze’de doping numunesi verdim. Son doping olayı camiamızı sarstı. Umarım verilen cezalar caydırıcı olur. İnşallah, kimse illegal işlere karışmaz ve Kırkpınar temiz bir spor olarak devam eder" diye konuştu.

AA

YORUM YAZ