MENÜ

İsmini aldığı "Asrın Güreşçisi"nin izinde ilerliyor

Katıldığı şampiyonalarda rakiplerine puan vermeden karşılaşmaları kazanan ve 42 kiloda Türkiye şampiyonu olan Mersinli Hamza Alaca (13), "Asrın güreşçisi" unvanına sahip Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın izinden ilerliyor.

İsmini aldığı "Asrın Güreşçisi"nin izinde ilerliyor

Babasının, Yerlikaya’nın başarısından etkilenerek ismini verdiği 13 yaşındaki oğlu Hamza Alaca, katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler elde ederken son olarak Gaziantep’te düzenlenen ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen 11-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 42 kiloda Türkiye birinci oldu.
Hamza Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından bu yana güreşle ilgilendiğini anlatarak bu sporu severek yaptığını ve başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Alaca, yıl içerisinde katıldığı şampiyonalardan derecelerle döndüğünü belirterek "Asrın Güreşçisi" unvanına sahip ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olan Hamza Yerlikaya’yı örnek aldığını ve onun kırdığı rekorları ve başarıları gerçekleştirmeyi hedeflediğini anlattı.

Başarılarını artırmak istediğini bildiren Alaca, "Hedefim Hamza Yerlikaya gibi, Avrupa’da ve dünyada başarılı olmak. 15 yaşından sonra katılacağım uluslararası turnuvalarda altın madalya kazanmak istiyorum" dedi.

Mersin Güreş Eğitim Merkezi Antrenörü Erdal Bal ise Alaca’nın katıldığı şampiyonalarda başlangıç ve final maçı dahil rakiplerine hiç puan vermeden dereceler elde ettiğini hatırlatarak son olarak Gaziantep’te katıldıkları 11-13 Yaş Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda aynı şekilde 42 kiloda Türkiye birincisi olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bal, Alaca’nın şu anda kendi yaş kategorisinde Türkiye’nin en iyisi olduğunu vurgulayarak "İnşallah Hamza, ülkemizi Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda başarı ile temsil ederek bayrağımızı göndere çektirecek ve İstiklal Marşımızı dünyaya dinletecek. Bizler de onunla gurur ve iftihar edeceğiz" dedi.

Alaca’nın Hamza Yerlikaya’nın izinden gittiğini anlatan Bal, "Hamza Yerlikaya dünya güreşinde önemli bir isim. Yetişiyor diyebiliriz ama Hamza Yerlikaya olmak kolay değil. O bir ekol. Allah korusun sakatlık, kaza bela olmazsa inşallah ikinci bir Hamza yetişiyor" diye konuştu.

Hamza’nın yaşının üstünden bir olgunluğa sahip mütevazi bir çocuk olduğunu bildiren Bal, şöyle devam etti:
"Şampiyonluğunun farkında ama bundan kesinlikle şımarma veya kibirlenme olayına girmiyor. Rakiplerini takip eder, çıkacağı maçları bir, iki maç önceden analiz eder. Sürekli rakiplerinin açık yönleri zayıf yönleri ve kuvvetli yönlerinin analizini yaparak maça çıkar. Daha doğrusu antrenör olarak köşeden bizim ona çok fazla bir şey demeye gerek kalmaz. Güreşte uluslararası müsabakalar yıldızlarda başlıyor. Bunun alt birimi 15, üst 17 yaş. Hamza’nın iki senesi var. Yalnız şunu söyleyebilirim. Süresi dolduğu zaman başlangıcı ve bitiş tarihine kadar yıldızlarda ki başarıları ondan sora da gençlerdeki başarıları inşallah yaşayıp birlikte göreceğiz."

Haberin Devamı

Baba Hasan Alaca da oğlunun elde ettiği dereceler ile gurur duyduğunu aktararak "Spordaki başarısını derslerinde de gösteriyor. Her dönem takdir, teşekkürle dönüyor" şeklinde konuştu.

AA

YORUM YAZ