MENÜ

Dev maça boyalı saha

İngiltere ile İtalya, D Grubu'nda bu akşam kozlarını Amazonia Stadı'nda paylaşacak. Ancak zeminin solmuş çimlerinin yeşil boyayla kapatılması ve stat çevresindeki çalışmaların hâlâ tamamlanmaması, ilginç görüntüler oluşturdu.

Dev maça boyalı saha

Avrupa’nın iki önemli devi İngiltere ile İtalya, D Grubu’ndaki ilk kapışmalarında bu akşam karşı karşıya gelecek. Saat 01.00’daki mücadele, TRT 1’den yayınlanacak. Son ve tek kupasını 1966’da kazanan İngilizler, artık kabusa son vermek ve Brezilya’da daha fazlasını yapmak istiyor. Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini yöneten Hollandalı Bjorn Kuipers’in düdük çalacağı mücadele öncesi ise Arena da Amazonia Stadı’ndaki eksiklikler, tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu geceki mücadele öncesi stat görevlileri, solmuş ve bakımsız çimlerin daha iyi görünmesi için zemine yeşil boya püskürttü. Hava sıcaklığının da yüksek olması sebebiyle çimler için yeterli bakım yapılmazken, stat çevresindeki görüntüler de, pek iyi gözükmüyor. Çöplerin ortada bırakılması, inşaat sebebiyle kazılan çukurların kapatılmaması, işin başka
bir boyutu.

En son 2012’de oynadılar


İki takım, daha önce 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde kozlarını paylaşmıştı. İtalyanlar, penaltıların ardından adını bir üst tura yazdırmıştı. 2006 Dünya Kupası’nı müzesine götüren Gök Maviler, rakibiyle bugüne kadar 24 kez karşılaştı. Bunların 9’unu İtalya, 8’ini İngiltere kazanırken, 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Rekabette İngilizler 30 gol atarken, İtalyanlar rakip filelere 27 gol bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ