MENÜ

5. Kupa geliyor: 107-86

San Antonio Spurs, şampiyonluk hazırlıklarına başladı!.. NBA finalinin 4. maçında, Miami Heat'i adeta bozguna uğratan Siyah-Beyazlılar, 21 sayı farkla 107-86 zafere gitti, seriyi 3-1'e getirdi ve 5. kupanın kulpundan tuttu

5. Kupa geliyor: 107-86

2014 NBA Final Serisi 4. maçı öncesinde hemen herkes, LeBron James’in muhteşem bir şeyler yaparak takımını evindeki bu kritik maçta zafere taşıyacağını düşünüyordu. Ancak beklenin tersine, LeBron tam iki kez soyunma odasına gitmek zorunda kaldı ve bu da ister istemez motivasyonunu bozdu. Serinin 3. maçında basketbol tabularını yıkan San Antonio Spurs, 4. karşılamada da cömertliğini bir kez daha ortaya koyarak yerle yeksan ettiği Miami Heat’i 107-86 yıktı, durumu 3-1’e getirdi, şampiyonluğun kapısını araladı.

48 maç sonra

Geçen yılki finalde güçlü rakibine son maçta teslim olan Siyah-Beyazlılar, Leonard’ın (20 sayı-14 ribaund) ve Duncan’ın (10 sayı-11 ribaund) double-double’lık performanslarıyla Heat’e tam 48 maç sonra üst üste iki Play-Off maçını kaybetme acısını yaşattı. Spurs, bu gece evinde oynayacağı 5. maçı kazanırsa son 15 yıldaki 5. şampiyonluğunu ilan edecek. ‘BigThree’ lakaplı Parker, Ginobili, Duncan üçlüsü de birlikte 4. kupasını ulaşacak.

Ahmet Melih Subaşı

Duncan, Magic Johnson'u geçti

San Antonio Spurs’ün 38 yaşındaki yıldızı Tim Duncan hem zafer yaşadı hem de rekora imza attı. Bu maçtaki 10 sayı, 11 ribauntluk performansıyla Play-Off’lardaki 158. double-double’nı yapan Duncan, böylece efsane isim Magic Johnson’ı geride bırakarak bu alanda NBA tarihinin en iyisi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ