MENÜ

SODES'le madalyaya uzandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Görme Engelliler Spor Kulübü'nün hazırladığı proje sayesinde judoya başlayan görme engelli sporcu, katıldığı ilk şampiyonada birinci oldu.

SODES'le madalyaya uzandı

Doğuştan görme engelli Ahmet Beyaz, Gaziantep Görme Engelliler Spor Kulübü ile GAÜN Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan "Bizi SODES’le Fark Edeceksiniz" projesiyle judoya başladı.

Haberin Devamı

Kısa sürede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Beyaz, şubat ayından itibaren proje eğitmenleri gözetiminde çalıştı.
Yeteneği ve hırsıyla göz dolduran Beyaz, 5-6 Nisan’da Ankara’da yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda artı 100 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Kazandığı madalyayla umutlanan ve çalışmalarını sürdüren görme engelli sporcu, eylül ayında ABD’de yapılacak Görme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası’na katılmayı hedefliyor.

Beyaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SODES projesi sayesinde spor yapmaya başladığını söyledi.
Antrenörlerin kendisine judoyu tavsiye ettiğini hatırlatan Beyaz, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bundan sonra milli takımı hedeflediğini aktaran Beyaz, "İnşallah daha büyük başarılara imza atmak istiyorum. Kısa sürede elde ettiğim başarı beni gelecek için umutlandırdı. Tek amacım milli formayı giyebilmek" dedi.

GAÜN Öğretim Görevlisi Dr. Önder Karakoç ise engellilerin sporla sosyal hayat içinde daha fazla bulunmalarını istediklerini vurguladı.

Beyaz’ın çok yetenekli bir sporcu olduğunu anlatan Karakoç, "Kısa sürede birinci olması bunun bir göstergesi. Ülkemizi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

AA

YORUM YAZ