MENÜ

İSOFF CHALLENGE kıran kırana!

İSOFF tarafından yaratılan ve Formula tarzı çoklu kalkış ile pist kurallarını engebeli off-road parkurlarına taşıyan İSOFF Challenge 2014 sezonuna, 8 Haziran Pazar günü Kemerburgaz Çiftalan pistinde koşulan ikinci ayağı ile devam etti.

İSOFF CHALLENGE kıran kırana!

Saat 13.00’de başlayan sıralama turlarının ardından, 15.00’de Formula düzeninde sıralanan 18 araç, ışıkların yeşile dönmesi ardından 25 tur sürecek heyecanlı çekişme için start aldılar.

Lunaparkı andıran inişli çıkışlı parkurda yer yer havalanarak ve tozu dumana katarak tur üstüne tur tamamlayan ekipler, daha ilk anlardan başlayarak giderek fire vererek ilerlediler. Yarışçıların bazıları, kalkıştan hemen sonra ilk virajda yoldan çıktı, bazıları eski kömür ocaklarının tepelerinde devam eden parkurda kırılıp yarış dışı kaldı. Çeşitli mekanik arızalar yaşayan ekipler de oldu, takla atıp yarışı sonlandıranlar da… Bazı ekiplerin yerlerinden fırlayan lastikleri, virajlarda onları sollayıp finişe daha önce ulaşmak için hamle yaptı, bazı ekipler de turlar devam ederken giderek yıpranıp kapılarını, egzozlarını arkalarından sürükleyerek finişe ulaşmaya, damalı bayrağı görmeye çabaladılar.

Tuttukları ekipleri desteklemek için yarış alanına koşan seyircilerin tezahüratları altında 18 araçtan sadece 7’si finişe ulaşabildi. Bu zorlu yarışı tamamlayan ekipler içinde ilk sırayı alan 19 numaralı Jeep CJ8 ile yarışan Ahmet Tınkır- Rafet Yılmaz oldu. 6 kapı numaralı Suzuki Vitara ile yarışan Murat Balcı – Arif Çarpışantürk 2.lik kupasını aldı. Üçüncü, 9 kapı numaralı Suzuki G. Vitara ile Leyon Benzesin – Ayhan Kılıç ekibi oldu.

Hiçbir sınıfta 3 araç finiş göremediği için Sınıflarda sadece 1. ve 2.lik kupaları verilebildi.

S1 Sınıfında Murat Balcı – Arif Çarpışantürk Suzuki Vitara ile 1. olurken, Suzuki Jimny ile yarışan Ali İşeri – Berk İşeri ikinci geldiler.

S2’de Leyon Benzesin – Ayhan Kılıç 1., Mitsubishi Pajero ile yarışan Kemal Sarıgül – Selahattin Toper ikinci oldu.

S3’de Tolga Yılmaz – Ejder Erişti Jeep Laredo ile 1. Oldular.

S4’de Ahmet Tınkır – Rafet Yılmaz birinci, Grand Cherokee ile yarışan Fehmi Bağcı – Mustafa Akın ikinci oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ