MENÜ

Engelleri bilek gücüyle aştı

Beyin felci nedeniyle doğuştan belden aşağısı tutmayan 34 yaşındaki Murat Çırık, tekerlekli sandalye basketboluyla başladığı spor yaşantısına bilek güreşiyle devam edip dünya ve Avrupa şampiyonu oldu.

Engelleri bilek gücüyle aştı

Çırık, AA muhabirine, 2001 yılında tekerlekli sandalye basketboluyla spora başladığını, 6-7 yıl oynadığı basketbolda takım kaptanlığı da yaptığını söyledi. Tekerlekli sandalyeyle salsa yaptığı sırada bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bilek güreşine başladığını anlatan Çırık, şöyle konuştu:

"Bilek güreşindeki başarının ardından basketbola veda ettim. Kazakistan’da 2011 yılında düzenlenen Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda ve 18-25 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 24. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birinci oldum. Bunların dışında dünya ve Avrupa şampiyonalarında 10 derecem bulunuyor. Bireysel sporda başarıya ulaştığım için mutluyum. Ailem bana destek oluyor. Yakınlarım beni teşvik ediyor. Hafta üç-dört gün antrenman yapıyorum. Hafta iki gün ağırlık, bir gün de masa idmanı yapıyorum. Beslenmemize dikkat ediyoruz. 2009’dan beri milli takım adına yarışıyorum. Tekrar dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum."

Çırık, engellilerin spor yapmasının önemine değinerek, "Engellilerin spor yapması sağlıklı insanlardan daha önemli. Kullandıkları kasları daha iyi geliştirerek hayata bağlanabilirler. Spor aynı zamanda psikolojik destek de sağlıyor" dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ