MENÜ

Kartal'dan çifte bomba

Savunma hattını güçlendirmek için temaslarını sürdüren Beşiktaş, gözünü Porto'nun iki stoperine dikti. Kara Kartal'ın Abdoulaye ve Maicon'u kadrosuna kazandırıp defanstaki problemi çözmeyi planladığı iddia edildi.

Kartal'dan çifte bomba

Yeni sezona daha güçlü bir kadroyla giriş yapmak için kolları sıvayan Beşiktaş, takımdaki en büyük sorunlardan biri olan stoper eksikliğini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City’le kontratı sona eren 31 yaşındaki savunmacı Joleon Lescott’la temaslarda bulunan Siyah-Beyazlılar, oyuncunun istediği yıllık 3.5 milyon Euro’dan (10.5 milyon TL) geri adım atmaya yanaşmaması üzerine alternatif isimlere yöneldi. Bu doğrultuda rotasını İngiltere’den Portekiz’e çeviren Kara Kartal, gözünü ülkenin dev ekibi Porto’nun stoperleri Abdoulaye ve Maicon’a çevirdi. Ülkenin saygın gazetelerinden Record’un haberine göre, Beşiktaş’ın Mavi-Beyazlılar’ın başarılı savunmacıları için devrede olduğu ve Porto’yla masaya oturmaya hazır olduğu ifade edildi.

1.97’lik Senegalli

Kara Kartal’ın radarındaki Porto’nun 23 yaşındaki genç yıldızı Abdoulaye, 1.97’lik boyunun getirdiği avantajla hava toplarındaki etkinliğiyle tanınıyor. Futbol hayatına Mavi- Beyazlılar’da başlayan başarılı stoper, geçen sezon Portekiz temsilcisiyle çıktığı 23 mücadelede rakip fileleri 1 kez havalandırmayı başarmıştı. Senegal Milli Takımı’nın geleceği olarak görülen başarılı futbolcu, önceki sezon bir diğer Portekiz ekibi Guimaraes’te yarım dönem kiralık olarak forma giymişti.

Brezilya’nın yeni Maicon’u

Beşiktaş’ın hedefinde yer alan bir diğer Porto’lu Maicon, genel olarak stoper bölgesinde forma giymesinin yanında sağ bek pozisyonunda da görev alabiliyor. 2009 yılında 2milyon 200 bin Euro’ya (6 milyon 600 bin TL) Cruzeiro’dan Porto’ya transfer olan başarılı oyuncu, Brezilya futbolunda bir döneme damga vuran Maicon Sisenando’nun varisi olarak görülüyor.

Haberin Devamı

ABDOULAYE BA İSTATİSTİKLERİ İÇİN

MAICON ROQUE İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ