MENÜ

Aydın Tırmanma Turu'nun galibi belli oldu

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Aydın Tırmanma Turu'nu Ülkü Motorsport takımdan Ümit Ülkü kazandı.

Aydın Tırmanma Turu'nun galibi belli oldu

Kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından T.C. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 01 Haziran Pazar günü düzenlenen Aydın Tırmanma Yarışı 6 ayrı kategoride 26 sporcunun katılımına sahne oldu. Yılmazköy ile Karaköy arasında yer alan 6,2 kilometre uzunluğundaki ilk kullanılan parkurda 2 çıkış üzerinden koşulan yarış, büyük çekişmelere sahne oldu. Özellikle güneşli havada geçen antrenmanların ardından, başlayan şiddetli yağmur ve dolu, birçok dengeyi alt üst ederken heyecan ve adrenalini de en üst seviyeye taşıdı.

Zorlu mücadelenin ardından, Kategori 6’da Skoda Fabia Kit Car ile Ülkü Motorsport takımdan Ümit Ülkü birinciliğin sahibi olurken, Atlantis Racing Team’den Opel Corsa S1600 ile Kamil Karakaş ikinciliği ve yine aynı takımdan Onur Karataş da üçüncülüğü elde etti. Volkswagen Polo TDI ile yarışan Onur Karakaş, aynı zamanda yarışın Kadın Pilotlar Birinciliği’ni de kazandı.

6 sporcu ile en kalabalık katılıma sahne olan Kategori 5’te, Honda Civic Type-R ile Ülkü Motorsport pilotu İsmet Toktaş günün en hızlısı oldu. Pegasus Racing adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile mücadeleye dahil olan Kuvvet Erim ikinci sırada yer alırken, üçüncülük Renault Sport Clio ile Loft Oil T-Max Racing’den Ayhan Germirli’nin oldu. Germirli aynı zamanda ikinci çıkışta kaydettiği 04:33,461 ile ‘günün en iyi zamanı’nı kaydetti.

Kategori 4’ te bir kez daha zirve değişmedi ve Atlantis Racing Team’den Opel Corsa S1600 ile Taner Şengezener birincilik kupasına uzanan isim oldu. İlk çıkışta yoldan çıkarak zaman kaybeden Pegasus Racing pilotu İsa Karol, Fiat Punto S1600 ile kategori 4’te ikinci sırada yer aldı.

Kategori 3’te Ford Fiesta ST ile Ülkü Motorsport adına yarışan Taner Canbolat ilk sırada yer alırken, Opel Astra GSI ile ile Loft Oil T-Max Racing’den Cem Şit ikinciliği ve yine Opel Astra GSI ile Ülkü Motorsport’tan Berna Şensoy üçüncülüğü kazanan sporcular oldular.

Kategori 2’de Atlantis Racing Team’den Citroen Saxo VTS ile Egemen Çivicioğlu bir kez daha ilk sırada yer aldı ve 3’te 3 yaparak şampiyona liderliğini sürdürdü. Ülkü Motorsport’un iki Peugeot 106 GTI pilotu Okan Tanrıverdi ikinci ve Mehmet Yeğen de üçüncü olarak Kategori 2 podyumunu oluşturdular.

Kategori 1’de ise Atlantis Racing Team’den Peugeot 106 GTI ile İzmirli genç pilot Ali Can Topak birincilik kupasının sahibi olurken, Fiat Palio ile takım arkadaşı Alper Akgün ikinci ve yine Fiat Palio ile ferdi yarışan İsmail Cabacı üçüncü oldular.

Ödül töreninin yapıldığı Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda yarışmacılar kupalarını TOSFED Gözlemcisi Zafer Vatansever, Komiserler Kurulu Başkanı Ufuk Uydaş, Spor Komiserleri A.Çağlar Kip ve Irmak Altınsoy’dan aldılar. Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Şairoğlu da organizasyona katkılarından dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a plaketlerini verdi.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası 4.ayağı 28-29 Haziran tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Mihalgazi beldesi Sakarıılıca köyünde düzenlenecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ