MENÜ

Futbol iyi, sonuç kötü: 2-1

A Milli Takımımız hazırlık kampındaki dördüncü ve son maçında ABD ile karşılaştı. Karşılaşmanın başından sonuna kadar iyi oynayan ekibimiz, rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Futbol iyi, sonuç kötü: 2-1

Hazırlık kampı programında Kosova, İrlanda ve Honduras ile karşılaşan ve 3 maçtan da galibiyetle ayrılan Milli Takımımız, Amerika Birleşik Devletleri’ne konuk oldu. Sezon sonu kampı olmasına karşın ciddiyeti elden bırakmayan Ay-Yıldızlılar, takım olma yolunda önemli bir yol kat etti.

Haberin Devamı

Kontrol bizdeydi

Mücadeleye iki takım da tempolu başlarken Milli Takımımız, ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna ağırlığını koydu. Ay-Yıldızlılar, Tarık ve Caner’le kanatları iyi kullandı. 8. dakikada Oğuzhan, ceza sahası yayından vurdu, kaleci iki hamlede topu kontrol etti. 12’de Caner ceza sahasındaki İshak’a oynadı. İshak rakibinin müdahalesiyle yerde kalmasına karşın pasını Nuri’ye aktardı. Yıldız oyuncu vuruşunu yaptı top yan direğe çarparak auta gitti. Millilerimiz bu bölümde hücumda oldukça etkiliydi. 19. dakikada Mevlüt savunmanın arkasına havadan oynadı. Boş pozisyonda vuruşunu yapan Selçuk topu auta gönderdi. Bu pozisyon gole en çok yaklaştığımız dakikaydı. Hızlı ataklarla çıkmaya çalışan ABD’de de 26’da Bradley savunmamızın arkasına havadan oynadı. İshak kademeye girmekte gecikince Johnson hatayı affetmedi ve topu ağlarımıza gönderdi: 1-0. Millilerimiz iyi oynadığı ilk 45 dakikayı bu golle 1-0 yenik kapattı.

Haberin Devamı

Basit hatalar yakışmadı..

İlk yarıda olduğu gibi iki ekip yine açık futbolu tercih ederken Millilerimiz iyi olan taraftı. Ay-Yıldızlılar, beraberlik golü için yüklenirken savunmada Hakan’ın bireysel hatası ile rakibe şans tanıdık. 52. dakikada Chandler ceza sahasına ortaladı, Hakan ters bir vuruşla topu Dempsey’in önüne indirdi. Bu büyük hataya cezayı kesen Dempsey topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 2-0. 60. dakikada Caner terse uzun oynadı ve Gökhan’ı gördü. Gökhan süratle ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı kaleci son anda topu kornere gönderdi. 89. dakikada Mustafa’nın kaleye giden şutunu Chandler çizgide elle kesti ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan, düzgün vurdu ve skoru 2-1’e getirdi. Mücadelenin büyük bölümünde rakibinden daha iyi olan Millilerimiz savunmadaki basit hatalar sebebiyle sahadan 2-1 yenik ayrılmaktan kurtulamadı. Milliler bugün yurda dönüyor.

4 maçta 2 mağlubiyet

A Milli Takımımız, Amerika Birleşik Devletleri ile tarihindeki 4. maçına çıktı. Milliler, ABD ile şimdiye kadar oynadığı 3’ü özel, 1’i resmi toplam 4 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 2 kez de rakibine yenildi. Ay-Yıldızlılar bu maçlarda attığı 5 gole karşılık, kalesinde 6 gol gördü.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

AMERİKA 2-1 TÜRKİYE MAÇ DETAYI

YORUM YAZ