MENÜ

Şampiyon Mersin: 2-0

Play-Off finali olaylı başladı. 90 dakikada ise heyecan doruktaydı. Samsun ilk 45'te kayıptı. Mersin İdmanyurdu Güven'le üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıda Karadeniz ekibi saldırdı ama Akdeniz ekibi göz açtırmadı. Cem Sultan'la 2-0'ı bulan Kırmızı-Lacivertliler bir sezon aradan sonra Süper Lig'e yükseldi.

Şampiyon Mersin: 2-0

Soma’da yaşanan facia nedeniyle aldığımız nefes içimizi acıtırken, futbolu yönetenlerimizden en azından böyle zamanlarda ayrıştırıcı değil, birleştirici olmasını beklemek sanırım lüks değil. Ancak maalesef biber gazı kokusuyla başladı Süper Lig’e yükselecek 3. takımı belirleyecek olan dev müsabaka. Öncesinde ve sonrasında çıkan olayların tek sorumlusunun maçı aslında kardeşçe izlemesi gereken taraftarları suça teşvik eden yöneticilerimiz olduğuna dikkat çekelim biz de.

Samsun ‘yok’ları oynadı

Yakaladığı 18 maçlık yenilmezlik serisiyle sezonun ikinci yarısına damga vuran Samsunspor, özellikle hücum hattında yokları oynadı ilk 45’te. Koca lig boyunca kaoslara rağmen tecrübeli isimleriyle yarıştan kopmayan Mersin orta alanda Berkan ve Murat’la oyunu tutarken, hücumda Güven, Mehmet Yıldız ve Emrah’la daha üretken taraftı. 8. dakikada Güven getirdi, Emrah’ın şutu üstten auta gitti. 15’te araya Güven ceza sahası içinde yerde kaldı, Fırat Aydınus oralı olmadı. 19’da Berkan, 20’de ise Ben Yahia’nın vuruşundan sonuç alamadı Mersin. 23’te Ali Tandoğan’ın direkte patlayan serbest vuruşu tribünlere saçbaş yoldurdu. 26’da Samsun ilk kez tehlikeli geldi. Taha’nın dışarı çıkardığı topa Umar’ın vuruşu cılızdı. 34’te Nurullah’ın ortasında arka direkte Güven Varol zoru başardı, dışarı attı. 41’de Nurullah kesti, yılların tecrübesi bu kez affetmedi. Güven, altın dokunuşuyla Mersin’i öne geçirdi: 1-0.

Mersin’e ‘Kutlu’ olsun

İkinci yarıya Sinan’ın yerine Ekigho’yla başlayan Hüseyin Kalpar oyunu dengeledi. 53’te Musa içeri ortaladı, Taha’nın kafası kaleci Ahmet Şahin’de kaldı. 62’de Ekigho net fırsatı harcadı. Samsun can havliyle saldırdı. İkinci yarıda tek kale oynadı. 79’da Cemil’in kafasında Ahmet yine başarılıydı. 86’da Cem Sultan 40 metre sürdüğü topu ağlarla buluşturdu. Bu maçın da son sözü oldu. Ligin cefasını çeken Hakan Kutlu’ydu. Yılmaz hocaya kaymağını yemek nasip olmadı. Genç hocaya kariyerinin ilk şampiyonluğu çok yakıştı. Tebrikler İdmanyurdu.

Ömer Necati Albayrak

Ne dediler?


‘Sadece oyuncularım için geldim’

Finalde takımın başına geçip Mersin İdmanyurdu’nu Süper Lig’e taşıyan Hakan Kutlu, sevinçten havalara uçtu. Omuzlarda taşınan genç çalıştırıcı, zaferi su sözlerle anlattı: Mali sıkıntılarla boğuştuk. Başka sebeplerle ayrıldık. Sonra Yılmaz hoca geldi ve takımı finale taşıdı. Sadece oyuncu grubunun, menacerimizin ve taraftarın isteği doğrultusunda geldim. Çok iyi iki gün yaşadık ve bugün de Süper Lig’e çıktık” diye konuştu.

Hüseyin Kalpar: Üzülen biz olduk

Samsunspor cephesinde hayal kırıklığı vardı. Kırmızı-Beyazlılar’ın tecrübeli hocası Hüseyin Kalpar, son üzgündü. Kalpar, “Üzücü bir hafta geçirdik. Birisi üzülecekti, üzülen biz olduk. Taraftarsız bir maça çıktık. Bu da bizim için doğru bir karar değildi. Basit bir gol yedik. Gol atmak için akıllı oynamak gerekiyordu. Kontra topla ikinci golü kalemizde gördük. İkinci golden sonra mağlup olmamak çok zordu. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ