MENÜ

Olaylı final

Mersin İdmanyurdu - Samsunspor arasında oynanan play-off maçında bir çok olay yaşandı.

Olaylı final

Yine biber gazı

Federasyonun Samsunspor’a verdiği ceza nedeniyle Karadeniz ekibini yalnızca kadın ve çocukların desteklemesi gerekiyordu. Ancak Şükrü Saracoğlu Stadı ve çevresinde toplanan Samsunlu taraftarlar olay çıkmasına neden oldu. Maçın başlamasına bir saat kala Kızıltoprak kavşağı mevkiinde karşılaşan iki takım taraftarları arasında arbede yaşandı. Emniyet, iki grup arasında kalkan bölge oluşturdu. Çıkan olaylarda iki gruptan yaklaşık 20 taraftar gözaltına alındı. Stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınmasıyla gerginliğin önüne geçildi. Polis kısa süreli de olsa biber gazı kullandı. Kadın ve çocukların sıkılan gazdan etkilendiği görüldü.

Erkek taraftar baskını!

Stat içerisinde Samsunspor’u desteklemek için maça gelen yaklaşık 500 kadar kadın ve çocuk taraftar vardı. Günler öncesinden organize olan Samsunsporlu erkek taraftarlar da cezaya uymadı. Mersinliler’e ait olan Fenerium tribünlerinin biletlerini satın alan yaklaşık 500 taraftar stada girdi. Emniyetin organize olarak stada giren taraftarları farketmesiyle geniş güvenlik önlemleri altında grubun etrafı polis kortejine alındı.

Mersinliler sahaya girdi

Samsunsporlu taraftarların stada alınmasıyla maç öncesi olayların fitili ateşlendi. Yaklaşık 20 kadar Mersin İdmanyurdulu taraftar sahaya girdi, Samsunlular’ın alındığı tribüne yöneldi. Çevik kuvvet ekipleri sahaya giren taraftarları sert müdahalelerle yeniden dışarı çıkardı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle ortam az da olsa sakinleştirildi. Tribünde yaklaşık 15 bin Mersinli taraftar takımını destekledi.

Yarım saat geç başladı
Normal şartlarda maçın 17.30’da başlaması gerekiyordu. Ancak Mersinliler’e ait olan tribünlere giren Samsunsporlu futbolseverler, dışarı çıkmayı uzun süre kabul etmedi. Bu sırada çevik kuvvet, çember daraltma yöntemiyle taraftarları yavaşça dışarı çıkardı. Daha fazla tatsızlık yaşanmadan maç yaklaşık yarım saat geç başladı.

Soyunma odasını bastı

Dev finalde üzülen taraf olan Samsunspor’un 90 dakika sonunda soyunma odası karıştı. Takımın yanına inen başkan Emin Kar, son maçta kaçan Süper Lig bileti nedeniyle çok öfkeliydi. Kırmızı-Beyazlılar’ın patronu, özellikle yaptığı oyuncu değişiklikleri nedeniyle eleştirilen teknik direktör Hüseyin Kalpar’a tepkiliydi. Emin Kar’ın, tecrübeli hocaya sert çıktığı belirtilirken, ikili arasında yaşanan tartışmanın küfürleşmeye kadar vardığı öğrenildi.

Terim de stattaydı

Maçı izleyenler arasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de vardı. İmparator, Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu ile ayak üstü sohbet etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ