MENÜ

Süper bilet

İstanbul Belediye ve Balıkesir'in ardından Süper Lig'e yükselecek 3. takım bugün belli oluyor

Süper bilet

Samsunspor mu, Mersin İdmanyurdu mu! Bu sorunun cevabı bugün Şükrü Saracoğlu’nda 17.30’da yanıt bulacak. Gülen taraf PTT 1. Lig’e veda edecek, Süper Lig’e ‘merhaba’ diyecek. İşte dev final öncesi iki takımdaki son durum

Kayseri, Antalyaspor ve Elazığspor’un yerine İstanbul Belediye ile Balıkesirspor, Süper Lig’e yükseldi. Gözler 3. takıma çevrildi. Son biletin sahibi bugün belli olacak. 18 maçlık yenilmezlik serisiyle ligin ikinci yarısına damga vuran Samsunspor ile maddi sıkıntılara ve kaoslara rağmen yarıştan kopmayan Mersin İdmanyurdu’nun kapışmasında gülen taraf, gelecek sezon Süper Lig’de yer alacak. Heyecan dolu bir 90 dakikaya sahne olması beklenen mücadele öncesi her iki cephede de ilginç gelişmeler ve sıkıntılar söz konusu...

Vural’ın bileti kesildi

Yarı finalde Orduspor’u deviren Mersin İdmanyurdu’nda sezon boyunca yaşanan maddi kriz son iki günde deyim yerindeyse tavan yapmıştı. Kampı terkederek İstanbul’a gelen Yılmaz Vural’ın sözleşmesi tek taraflı fesh edilirken, futbolcuların yoğun isteğiyle bu dev maç öncesi takımın başına yeniden Hakan Kutlu getirildi. Vural öncesinde Güney ekibinin başındaki isim olan Hakan Kutlu, oyuncularını son maçta hedefe taşımak için saha kenarındaki yerini alacak.

Samsunspor ceza kurbanı


Hüseyin Kalpar idaresinde en önemli kozu istikrar olan Samsunspor tarafı ise PFDK kurbanı... TFF’nin verdiği ceza nedeniyle Karadeniz temsilcisini bugün yalnızca kadın ve çocuk futbolseverler destekleyecek. Mersin İdmanyurdu’na ayrılan tarafta ise Akdeniz ekibinin taraftarları yer alacak. Final maçı, bu yönüyle Türk futbol tarihinde bir ilke sahne olacak. Sosyal medyada organize olan Samsunlu taraftarların Mersin’e ait tribünlerden bilet aldığı iddiaları nedeniyle güvenlik güçleri için yoğun önlem alacak.

Mersin İdmanyurdu

Nduka’nın yerine Emrah

Finalde takımının başında olacak Hakan Kutlu’nun kadroda büyük değişiklik yapması beklenmiyor. Kırmızı-Lacivertliler’de cezalı olan Nduka’nın yerine sağ kanatta Emrah Bozkurt’un sahaya çıkması muhtemel. Adalesinde çekme olan tecrübeli isim Ali Tandoğan’ın da ilk 11’de yer alması bekleniyor.. Uzun süredir sakatlıkları süren Serkan Yanık ve Veli Acar Mersin İdmanyurdu’nun diğer eksikleri.

Samsunspor


Samsun’da 1 numara yok!

Samsunspor’da bu kritik mücadele öncesi önemli bir eksik söz konusu... Performansıyla sezona damga vuran, takımının finale çıkmasında pay sahibi olan kaleci Soner Şahin bu karşılaşmada yok. Tecrübeli eldivenin üst adalesinde bulunan yırtık nedeniyle bu maçta genç file bekçisi Furkan oynayacak. Yarı finalde sakatlık geçiren kaptan Adnan’ın durumunun ise iyi olduğu, 11’de yer alabileceği ifade edildi.

Muhtemel ilk 11'ler

Mersin İdmanyurdu: Ahmet, Ali Tandoğan, Mitrovic, Murat, Anıl, Güven, Ben Yahia, Berkan, Nurullah, M.Yıldız, Emrah

Samsunspor: Furkan, Murat, Cemil, Fatih, A.Burak, Aminu, M.Aydın, Adnan, Taha, M.Sinan, Adilovic

Saat: 17.30

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakem: Fırat Aydınus

Yayın: TRT Spor

Haberin Devamı
YORUM YAZ