MENÜ

Başkan Kar: İnsan hakları ihlali

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Samsunspor'a verdiği 1 maçlık ceza Tahkim Kurulu'nun onamasının yankıları devam etti.

Başkan Kar: İnsan hakları ihlali

Yarınki zorlu finale hazırlanan Karadeniz temsilcisinde başkan Emin Kar, bu cezanın ertelenebileceğine dikkat çekti. Dünyada eşi benzeri olmayan bir kararla cezalandırıldıklarını kaydeden Kırmızı-Beyazlılar’ın patronu, “Burada bana göre insan hakları bile ihlal ediliyor... Bayan seyircimiz bedava gelecek. Rakip takım Mersin İdmanyurdu’nun seyircisi ise içeriye paralı girecek. Yani inanılmaz bir kargaşa var. Kimi nereye oturtacaklar. Hiç kimsenin bir şey bildiği yok. Bu ceza ertelenebilir miydi? Örnekleri var bunun. Galatasaray’ın vardı böyle şeyi. Fatih Terim’in cezası vardı, ertelendi. Federasyon böyle uygun gördü, Tahkim de aynı şekilde. Biz Ankara’da da seyircisiz oynadık. Ankaraspor maçında biletleri 400 TL yaptılar bizim seyircimizi getirmediler. Ama biz inanıyoruz. Çocuklar inanıyor, teknik heyetimiz inanıyor. Pazar günü (yarın) oynayacağımız 17.30’da final maçında hak ettiğimiz Süper Lig’e çıkmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Samsun’a ‘Süper’ döneceğiz’

“Ülke olarak yas tutuyoruz. Soma’da yaşananlar hepimizi üzmüştür. Keşke biz final oynamasaydık, keşke hiçbir takım şampiyon olmasaydı da bu olaylar olmasaydı” Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise “Ne şartta olursa olsun, Pazar günü (yarın) illa ki maç oynanacak. Maçı da düşünmek mecburiyetindeyiz. Samsunspor potansiyel olarak gerçekten bunu hak ediyor. Şu ana kadar da hak ederek buralara kadar geldi. Son maçı da kazanıp, şehrimize Süper Lig’e çıkan takım hüviyetinde dönmek istiyoruz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ