MENÜ

Eskrime dünyaca ünlü isim!

Dünyaca ünlü Ukraynalı Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin, Kılıç branşında, Eskrim Milli Takımı antrenörlerinin eğitimi için Türkiye Eskrim Federasyonu ile anlaşma imzaladı.

Eskrime dünyaca ünlü isim!

Türkiye Eskrim Federasyonun Eskrim Milli Takımı antrenörlerinin eğitimi için anlaşma sağladığı Ukraynalı Kılıç Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin tanıtım programı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde gerçekleşti. Toplantıda açıklama yapan Müminhan Bilgin, Türkiye Eskrimi için yeni bir eğitim hamlesi başlattıklarını belirterek , "Eskrimin 2007 yılında başlayan önemli çıkışını olimpiyatlarda yer alabilecek düzeye taşıyabilecek için üst düzey bir eğitimci ordusunu sahip olabilmek için ve bu üst düzey eğitimci ordusunun Türk Eskrimini uzun yıllar taşıyabilecek alt yapısını oluşturmak için önemli bir hamlenin habercisi olarak toplandık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Eskrim Kılıç Antrenörü Valery Shturbabin, müsabakalarda birçok başarıya imza attığını belirten Bilgin, şunları söyledi:

"Türk Eskrimini, dünya Eskriminin iyi tanıdığı Ukrayna'da 1990'lı yıllardan itibaren başladığı çalışmaları 2003' de büyüklerde madalyaya ulaşarak 2008 yılında olimpiyatlarda altın madalyaya ulaştırarak ve o yıldan beri hem olimpiyatlarda hem dünya şampiyonalarında hep final oynatmış bir hocayla birlikteyiz."

Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin ile birlikte ikinci kademe ve üst antrenörlere eğitim vereceğini ifade eden Bilgin, şunları aktardı:

"Valery Shturbabin, antrenörlük hayatını önemli bir kısmını Ukrayna'da devam ettirmiş. Düzenli ve istikrarlı bir çalışmayla sonucunu almış ve bu alınan sonucun neticelerini bizlerde gördüğümüz için Türk Eskriminin de özellikle kılıç branşında eğitimci ordumuzu daha revize edebilmek, daha üst düzeye taşıyabilmek için bugün kendisiyle Türk Eskiriminin eğitim yapısını teslim etmek için sözleşme imzalayacağız. Türk Eskirim Federasyonu ile birlikte imzalayacağımız bu sözleşme ile birlikte ikinci kademe ve daha üst antrenörlerimizin geliştirilmesi, bunların eğitim, seminer ve kurslarla birlikte geliştirilmesi konusunda uygulayacağımız programa kendisi belirleyecek ve bu programı da uygulayacak."

Haberin Devamı

Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin açıklamasında önce antrenörlerin olması gerektiğini ve daha sonra programlar ile açıkların kapatılması gerektiğini vurgulayarak, "Antrenör olmadıktan sonra sporcu da olmaz. İyi sporcu olmaz. Bir takım programlar gerçekleştireceğim. Üniversiteden mezun olacak antrenörler var. Onlara birlikte çalışma yapacağım bilgi düzeyleri ölçüp onun üzerine yeni bir program yapacağım. Kurslarımız, seminerlerimiz olacak" dedi.

Türkiye Eskrim Federasyonu ve Eskrim Antrenörü Valery Shturbabin arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme süresinin belirlenmediği ifade edildi.

YORUM YAZ