MENÜ

Şampiyon Galatasaray!

52. Türkiye Kupası'nı, Eskişehir'i büyük maçların adamı Sneijder ile yıkan Galatasaray kaldırdı... 9 yıl aradan sonra 15. zaferine ulaşan Aslan, bu sezonu da kupasız kapatmadı, şimdi hedefte Devler Ligi'ne direkt gidiş bileti var.

Şampiyon Galatasaray!

Tebrikler Aslan’a

Haberin Devamı

Türkiye Ziraat Kupası Finali’nde Galatasaray ve Eskişehirspor, Konya’da karşılaştı. Konya Atatürk Stadı’nın böylesi bir maç için fiziksel yetersizliği apaçık ortadayken federasyonun stat seçimini anlamak mümkün değildi. Ne soyunma odaları ne tribünler ne de basın çalışma alanları vasat durumda bile değildi.

Cim Bom ağırlığını koydu

Mancini, Gençlerbirliği maçında sınıfta kalan Veysel ve Hajrovic’e ceza kesip kadroya almazken, savunmanın sağında Semih’e forma şansı verdi. Ertuğrul Sağlam ise Necati, Erman ve Servet gibi tecrübeli isimleri ilk 11’e almadı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray’dı. Orta alanda Selçuk, Melo ve Yekta ile pres yapan Aslan, savunmanın arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Eskişehir ise sol kanatta Tarık ve Erkan’la Semih’in üzerine gitmeye çalıştı. Zaman zaman da rakip savunmaya sorun çıkartmayı başardılar. 6. dakikada Melo, sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez Lawal’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem bu pozisyona devam dedi. 8’de ceza sahasında yaşanan karambolde top Sabri’nin önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu vuruşunu yapsa da top savunmaya çarparak kornere çıktı. Bundan iki dakika sonra Sabri, ceza sahası sağ çaprazından ayağının dışıyla uzak köşeyi düşündü. Boffin bu pozisyonda başarılıydı. Cim Bom bu bölümde oyunun kontrolünü ele geçirirken, Es Es kontrataklarla gol aradı. 15. dakikada Burak, ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta topu direkt kaleye gönderdi. Boffin son anda parmaklarının ucuyla tehlikeyi kornerle sonlandırdı. Mancini’nin öğrencileri 21. dakikada önemli bir atak daha yakaladı. Telles sol çaprazdan ceza sahası içine çıkardı. Burak önünden geçen topa dokunamadı ve Galatasaray mutlak bir golden oldu. İlk 45 dakika boyunca Sarı-Kırmızılılar oyunun hakimi olurken, Ertuğrul Sağlam’ın takımında Tarık ve Erkan dışında göze batan bir isim yoktu. İlk yarıda iki takım da gol bulamadı ve soyunma odasına 0-0’lık skorla gidildi.

Haberin Devamı

Sneijder faktörü

İkinci yarıda Özgür-Necati değişikliğine giden Eskişehirspor daha atak bir futbol ortaya koymaya başladı. Yine kanatlardan akın eden Kırmızı-Siyahlılar’da Necati’nin oyuna girmesi hücum hattına hareketlilik getirdi. 56. dakikada Erkan sağ kanattan korneri kullandı, Kamara kafayı vurdu, Yekta son anda çizgiden çıkarttı. Es Es bu bölümde gole çok yaklaştı. 46 ile 60. dakikalar arasında Galatasaray kalesinde büyük baskı kuran Ertuğrul Sağlam’ın takımı golü bulamadı. 60’tan sonra toparlanan Cim Bom tekrar oyuna ortak oldu. 70. dakikada Yekta’nın pasında Selçuk ceza sahası dışında sert vururken top savunmadan sekerek Sneijder’in önünde kaldı. Savunmanın hatasını iyi değerlendiren Hollandalı yıldız düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Eskişehirspor bu golden sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Mancini ise Yekta-Hamit değişikliğiyle topa sahip olmaya çalıştı. 90 dakikanın büyük bölümünde rakibinden üstün oynayan Galatasaray karşılaşmadan 1-0 galip ayrılarak Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. 9 yıllık asrete son veren Aslan kupa koleksiyonuna bir yenisini ekledi.

Haberin Devamı

Metin Karabaş

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR 0-1 GALATASARAY (07.05.2014)

ESKİŞEHİRSPOR İSTATİSTİKLERİ

GALATASARAY İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ