MENÜ

Neredesin Passolig!

Lig devam ettiği sırada, daha hiçbir kulüp hazırlanmamışken Passolig'i başlatan ve maçların neredeyse seyircisiz oynanmasına yol açan TFF, kupa finalinde uygulamayı devre dışı bırakınca, maç sırasında yağmur gibi meşale yağdıran taraftarlar tespit edilemedi.

Neredesin Passolig!

Ziraat Türkiye Kupası Finali, iki takımın taraftarlarının karşılıklı meşale gösterilerine sahne oldu. Galatasaraylılar, karşılaşmanın 34. dakikasında meşaleleri yakıp sahaya gönderirken, polisler yaralanma tehlikesi geçirdi. İkinci yarıda da Eskişehir tribünleri meşalelerin dumanıyla renklendi. Ancak anlaşılamayan asıl konu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kupa finalinde Passolig uygulamasını neden rafa kaldırdığıydı. Zira TFF, lig devam ederken, hem de hiçbir kulüp hazırlık yapmamışken bu uygulamayı devreye sokmuştu. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi de dahil olmak üzere, neredeyse tüm maçlar adeta seyircisiz oynanıyordu. Hâl böyleyken, tarihi, oynanacağı yer, hatta saati belli olan final maçında uygulamanın pasif hale getirilmesi şaşkınlık yarattı. Mücadele sırasında yaşananlar da, verilen kararın tuzu biberi oldu.

Şimdi sorumlular aranıyor

Meşaleleri sahaya yağmur gibi yağdıranlar tespit edilemedi. Bununla birlikte karşılaşma öncesi Konya’da çıkan olaylar ve yaralanmalar da, kupa finaline damgasını vurdu. Polis şimdi tribünden sahaya meşale atıp, polislerin sağlığını tehlikeye atanların kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Güvenlik kameraları ve polis raporları detaylı olarak inceleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ