MENÜ

Mancini dört köşe

Galatasaray'ın Eskişehirspor'u yenip kupayı kazanması ile birlikte Roberto Mancini yüklü bir primin sahibi oldu.

Mancini dört köşe

İtalyan teknik adam, her gittiği ülkede kupa kazanma geleneğini Türkiye’de de sürdürdü. Roberto Mancini ayrıca bu zaferle 500 bin Euro (1 milyon 455 bin TL) primin de sahibi oldu.

Alınan kötü sonuçlar sonrası geleceği tartışılmaya başlanan Roberto Mancini, Galatasaray’daki ilk zaferine Türkiye Kupası’nda uzandı. Geçtiğimiz hafta İtalya basınına yaptığı açıklamada, “Türkiye Kupası’nı alırsak iyi iş yapmış olacağız” diyen deneyimli çalıştırıcı, amacına ulaştı. Gittiği her takımda kupa kaldırma geleneğini de sürdürmüş oldu. Başarılı teknik adam ayrıca sözleşmesindeki madde gereği 500 bin Euro’luk primi de cebe indirdi. Yönetim ayrıca kupa zaferi sonrası futbolcular, teknik heyet ve Florya’daki çalışanlara da 750 bin Euro prim dağıtacak.

Maliyeti karşılamadı!

Federasyon, kupayı kazanan takımın alacağı ödülle ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bu paranın yaklaşık 2.5 milyon Euro olması bekleniyor. Bu da Galatasaray’ın kupada ekonomik olarak zarar ettiği anlamına geliyor. 500 bin Euro Mancini’ye ödeyecek olan yönetimin, maç başı futbolcu ücretleri için de kasasından yaklaşık 1.5 milyon Euro çıktı. Futbolcuların alacağı prim ise 750 bin Euro. Deplasman ve diğer masraflar da hesaba katıldığında Cim Bom kupa nedeniyle maddi anlamda önemli ölçüde zarar etmiş oluyor.

‘Başkan beni aramış’

Roberto Mancini, zaferin ardından yaptığı açıklamada, “Belki yorulduk ama buna değdi” dedi. Ünal Aysal için de çok sevindiğini söyleyen İtalyan çalıştırıcı, “Cezası nedeniyle burada değildi. Buradaki kuralları anlamıyorum zaten. Bir kulübün başkanısınız ve maçı izleyemiyorsunuz. Kendisi beni aramış. Konuşma imkanı bulamadım, kendisini arayacağım” diye konuştu. Mancini son olarak şunları söyledi: Kazanılan bir kupa var. Şampiyonlar Ligi’ne gidersek ilk sezon için amaçlar yerini bulmuş oluyor. O yüzden kupa ve ikincilik beni iyi hissettirecek. Benim 3 senelik sözleşmem var. Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ