MENÜ

Kupa kimin olacak?

Eskişehir ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bugün saat 20.00'de kozlarını paylaşacak. Konya'daki dev karşılaşma öncesi iki takım da kente geçip kampa girdi. Hem Es Es hem de Aslan için mücadelenin önemi büyük.

Kupa kimin olacak?

Beklenen gün geldi çattı... Eskişehirspor ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde kozlarını paylaşacak. Saat 20.00’deki maç, Konya Atatürk Stadı’nda oynanacak ve Hüseyin Göçek tarafından yönetilecek. İki takım da zorlu mücadele öncesi karşılaşmanın oynanacağı kente geçti ve kampa girdi. Bu maçın hem Eskişehir hem de Galatasaray cephesi için anlamı çok büyük.

Haberin Devamı

Tatil, telafi ve taçlandırma

Eskişehir, yıllar süren kupa hasretine son verip, Avrupa Ligi’ne Play-Off turundan katılmak istiyor. Böylece sezonu 2-3 hafta önceden açma derdinden kurtularak, daha fazla tatil yapma fırsatı bulacak. Ayrıca ligde kötü geçen sezon da, bu kupayla telafi edilmiş olacak. Galatasaray cephesinde sezonu mutlaka kupayla kapatma planı var. Ligde şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptıran, ancak ezeli rakibinin cezası nedeniyle ikinci bile olsa Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan katılacak olan Sarı-Kırmızılılar, taraftarın gönlünü bu kupayla almayı düşünüyor.

Konya’da yağmur bekleniyor

Bu dev finale ev sahipliği yapacak olan Konya’da da büyük bir heyecan var. İki takımın taraftarları Konya’ya çıkarma yaparken, Konyalılar da bu müthiş mücadeleyi izlemek için sabırsızlanıyor. Karşılaşmanın oynanacağı saatlerde havanın yağışlı olması bekleniyor. Buna karşın maça ilgi çok büyük. Tribünlerde müthiş bir coşku yaşanacak. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa mücadele uzatmalara, beraberlik sürerse penaltılara taşınacak.

Haberin Devamı

Es Es’te tek eksik var

Eskişehirspor’da, dev final için hazırlıklar tamamlandı, geri sayım başladı. Haftalardır bu maçı düşünen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ligde sürekli rotasyona gidiyordu. Finale kadar fire vermemeye çalışan Sağlam’ın istediği oldu. Eskişehirspor’da yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Diego dışında eksik yok.

Aslan 33 yıldızla gitti

Galatasaray’da olası bir kupa zaferini hep birlikte kutlamak için, 33 futbolcu birden Konya’ya götürüldü. İşte kamp kadrosu: Muslera, Ufuk, Eray, Aykut, Burdisso, Melo, Hamit, Gökhan Zan, Ceyhun, Aydın, Selçuk, Sneijder, Drogba, Hajrovic, Telles, Burak, Umut Bulut, Chedjou, Hakan, Semih, Eboue, Koray, Yekta, Emre Çolak, Sabri, Veysel, Umut Gündoğan, Lucas, Berk İsmail, İbrahim Coşkun, Salih, Oğuzhan, Emre Can Coşkun.

Mini yorum

3 maçtır yedeklerle

Eskişehirspor finale kaldığı günden beri adeta lige havlu attı. Son 3 maçını yedeklerle oynayan Eskişehir takım olarak değil, kent olarak kenetlenmiş durumda. Konya kentinin de pozitif desteğini düşünürsek saha dışında en az Galatasaray kadar güçlüler. Sahaya dönersek açık söylemek Galatasaray için Şampiyonlar Ligi’ne kalmak tabii ki daha önemli. Ancak uzun süredir kupaya hasret iki takım yine de fırsatı kaçırmak istemeyecektir. Galatasaray’ın değişken form durumu şaşırtıcı bir sonuç çıkartabilir. Eskişehirspor’un orta alan ve hücumdaki gücü ve Boffin gibi çok formda bir kaleciye sahip olmasını en büyük artıları olarak söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Tunç Kayacı

Akıllar Trabzon’da

Türk Futbolu’nda ‘başarı eşittir şampiyonluk’ gerçeğine bakıldığında, kupa finalinin Galatasaraylı oyuncuları nasıl havaya sokacağını merak ediyorum doğrusu. Zaten statü gereği de kimseyi memnun etmeyen bir turnuvada, Aslan’ın aklının Trabzon’da olacağı kanısındayım. Eskişehirspor bu bağlamda çok şanslı. Günümüz futbolunda kulüpler ekonomi parelelinde hareket ettikleri için, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılmak öncelik sayılıyor. Bir de, finale Mancini açısından baktığımızda daha net ifadeler kullanabiliriz: Kupayı kazandıracaksın, lig ikincisi olacaksın o zaman kalabilirsin! Yoksa Arividerci Roma! Kurumsallık da bu olsa gerek...

Haberin Devamı

Mehmet Demircan

YORUM YAZ