MENÜ

Kupa canavarı Mancini

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, görev yaptığı tüm takımlarda ulusal kupa kazandı.

Kupa canavarı Mancini

Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini daha önce 4 fark takımda görev aldı.

Fiorentina, Lazio, Inter ve Manchester City takımlarını çalıştıran Mancini bu takımların hepsinde ulusal kupa şampiyonluğu yaşadı. 2000-01 sezonunda Fatih Terim’in yerine görevi devralan Mancini, İtalya kupasında finalinde Parma’yı 1-0 ve 1-1 ile geçip kupayı kazanmıştı.

Mancini 2003-04 sezonunda ise bu kez Lazio ile finalde Juventus’u 2-0 ve 2-2 ile geçip İtalya kupasını almıştı. Roberto Mancini 4 sezon görev aldığı Inter takımında da 2004-05 ve 2005-06 sezonlarında İtalya kupasını kazanmıştı.
Mancini, Manchester City takımıyla ile de 2010-11 sezonunda FA Cup’ı kazanmıştı. Roberto Mancini bu sezonda Galatasaray ile Ziraat Türkiye kupasında şampiyon olmayı başardı.

7 YIL SONRA YABANCI HOCA

Ziraat Türkiye kupasında Eskişehirspor’u 1-0 yenen Galatasaray şampiyon oldu. Böylece 7 sezonda sonra Ziraat Türkiye Kupasını yabancı teknik adam kazanmış oldu. En son 2006-07 sezonunda Jean Tigana Beşiktaş ile kupayı kazanmıştı. Tigana’nın ardından sırasıyla Tolunay Kafkas, Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Tayfur Havutçu, Aykut Kocaman (2 kez) kupayı kazanmıştı.

Haberin Devamı

(Akşam)

YORUM YAZ