MENÜ

Kupa Aslan'ı: 1-0

Galatasaray ile Eskişehirspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konya Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Kupa Aslan'ı: 1-0

Başabaş bir mücadeleye sahne olan maçta Sarı Kırmızılılar, 70. dakikada Sneijder'in ayağından bulduğu golle 9 yıl aradan sonra kupaya uzandı. Şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Cimbom, böylece taraftarını Türkiye Kupası ile teselli etti. Bu kupa toplamda Galatasaray'ın müzesindeki 15. Türkiye Kupası olurken, İngiltere ve İtalya'da lig kupası kazanan teknik direktör Roberto Mancini, kariyerine bir de Türkiye Kupası eklemiş oldu.

Maçın önemli anları

10. dakikada Semih Kaya taç atışını ceza sahasının içine doğru kullandı. Melo'nun kafayla ceza sahasına indirmeye çalıştığı topu Akaminko kesti. Ganalı oyuncunun uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahasının hemen önüne düştü. Topu önünde bulan Sabri'nin sağ ayağının dışıyla vurduğu top kaleci Boffin'de kaldı.

12. dakikada Galatasaray ceza sahası içerisinde oluşan karabomlde Eskişehirsporlu oyuncular fırsattan yararlanamadı.

13. dakikada Sneijder'in nefis uzun pasında Burak hareketlendi ancak araya giren Akaminko son anda topu kornere attı.

15. dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz ile gole yaklaştı. Golcü oyuncu ceza sahası önünden kazanılan frikiği etkili kullandı. Kaleci Boffen topu son anda kornere çeldi.

18. dakikada sol kenarda topla buluşan Erkan Zengin şık bir hareketle önünü boşalttı. Erkan'ın yaptığı sert vuruş üstten auto gitti.

19. dakikada Eskişehirspor yine Erkan ile Galatasaray kalesini yokladı. Soldan şık hareketlerle ceza sahasına yaklaşan Erkan'ın yerden vuruşu yandan dışarı gitti.

20. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sneijder yine şık bir pasla topu Telles'in önüne attı. Hızla ceza alanına giren Telles kale ağzına topu çevirdi ancak Burak Yılmaz topa istediği gibi dokunamayınca Galatasaray net bir gol fırsatından oldu.

42. dakikada bu kez Eskişehirspor kontra atakla Galatasaray kalesine geldi. Sağ kanatta boşta bekleyen Kamara topla buluştu, ceza alanına girdi, şutunu çekti ancak Muslera topa iki hamlede hâkim olarak gole izin vermedi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi

56. dakikada kazanılan korneri sağdan Erkan kullandı, Chedjou'nun ters vuruşunda Yekta topu çizgiden çıkartarak son anda golü önledi.

70. dakikada Sabri'nin yaptığı ortayı savunma karşıladı. Top Yekta'nın önünde kaldı. Yekta pasını Selçuk'a çıkardı. Selçuk'un vuruşu savunmadan sekti ve Sneijder'in önünde kaldı, Hollandalı'nın vuruşunda top ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

77. dakikada sağ kanattan ceza alanı içerisine kullanılan serbest vuruş karabomlde Kamara'nın önünde kaldı. Senegalli futbolcunun vuruşunda top üstten auta gitti.

Haberin Devamı

Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile santrada toplanan Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, galibiyetin sevincini yaşadı. Ardından, Galatasaray tribünlerine giden takım, kupa sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

YORUM YAZ