MENÜ

Mert Dalkıran Sezona İddialı Başladı

Mert Dalkıran 2014 sezonunun ilk resmi yarışı için İtalya'da idi. 1-2 Mart tarihlerinde İtalya'nın La Conca Kartodromo pistinde gerçekleştirilen ve iki ayaktan oluşan WSK Champions Cup serisinin ilk yarışında start alan milli sporcumuz; başarılı bir sezon başlangıcı yaptı.

Mert Dalkıran Sezona İddialı Başladı

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gösterdiği başarılı grafiğini sezonun ilk yarışında da devam ettiren Mert, bu sezon uluslararası arenada iddialı olacağını gösterdi. Mini Kategoride 44 pilotun boy gösterdiği yarışta; sıralamalarda 13 üncü sırayı alan Mert, Cumartesi yapılan eleme yarışlarında çok hızlıydı. İlk yarışta alınan 9unculuktan sonra motor ve şasi değişikliği yapan takımın çabaları sonuç verdi. İkinci yarışta alınan 4üncülük ve son eleme yarışında alınan 2ncilik ile sporcumuz günü 4. sırada tamamladı.

Pazar günü yapılan ve iki grup olarak gerçekleştirilen yarı final yarışına 2.sırada başlayan Mert Dalkıran uzun süre önde götürdüğü yarışı 6. Olarak tamamladı. Yarış sonrası komiserler kurulu toplantısı ile hatalı start aldığı belirlenen sporcumuz; aldığı 10 saniye cezası ile kendi yarı final serisini ancak 16. sırada tamamlayarak, Final Yarışı’na gridin sonlarında 32.sırada başlamaya hak kazandı.

10 tur olarak koşulan Final yarışında Mert, hızlı tur zamanları ve agresif sürüşü ile arkasında başladığı 18 pilotu geçerek, bu zorlu yarışı 14. sırada bitirmeyi başardı. Serinin ilk yarışında hedeflediği sonucu alamayan milli sporcumuz sezonun diğer yarışları için hazır olduğunu ve bu yıl ülkemize başarılı sonuçlar kazandırmayı hedeflediğini gösterdi.

Sporcumuza 8-9 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan WSK Champions Cup’ın ikinci ayağında başarılar diliyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ