MENÜ

Berkay Belçika´da Göz Doldurdu

Milli karting sporcumuz Berkay Besler 08-09 Mart tarihlerinde Belçika'nın Genk pistinde düzenlenen BNL European Cup yarışı ile 2014 sezonuna start verdi. Isınma turlarında en iyi zamanı yapan sporcumuz sıralama turları ve yarıştaki dereceleri ile göz doldurdu.

Berkay Belçika´da Göz Doldurdu

Genk pistinde 11 ülkeden 37 sporcu ile düzenlenen BNL European Cup yarışında junior-max kategorisinde ülkemizi temsil eden sporcumuz ısınma turlarında pistin en iyi zamanını yaptı. Sıralamalarda 7. dereceyi alan Besler, ilk eleme yarışını 4. ikinci eleme yarışını 3. bitirerek final yarışında podyum hedefi ile ile piste çıktı. 3. sırada son viraja giren Berkay Besler rakibinin temasi ile finişe 20 metre kala yol dışına çıktı ve haftasonunu 6. sırada tamamlamış oldu.

Yarış sonrası genç sporcumuz şunları söyledi: “Ülkemizi başarı ile temsil ettiğimi düşünüyorum, podyumu kıl payı kaçirdik ama sezonun ilk yarışında rakiplerimizle aramızdaki farkları görmüş olduk. Teknik ekibimiz, ekipmanımız ile seneye hazır olduğumuzu gördük, sezona Rotax Euro serisinin ilk yarışı ile devam edeceğim, oldukça heyecanlıyım.”

Berkay Besler bu sezon Türkiye Karting Şampiyonası dahil 4 ayrı şampiyona ve 4 tane tek yarışlık seri takip edecek. Yurt dışı yarışlarının yanı sıra Türkiye Karting Şampiyonası’nda geçen seneki şampiyonluk başarısını tekrarlamak isteyen Berkay, Türkiye’nin gelecekteki Dünya starı olmak konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ