MENÜ

Off-roadda anlamlı yarış

Edirne'de, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla off-road yarışları düzenlendi.

Off-roadda anlamlı yarış

Hayata Bağış Derneği’nin organizasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, İstanbul ve Edirne sağlık müdürlükleri, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, İstanbul Off-Road Kulübü ile Trakya Off-Road Kulübü’nün desteğiyle gerçekleştirilen yarışlara 18 araç katıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, belediye önünden başlayan yarış öncesi yaptığı konuşmada, Edirne’nin, Selimiye gölgesinde güzel bir organizasyona daha ev sahipliği yaptığını söyledi.
Amacın yalnızca Edirne’nin tanıtımı olmadığını, organ bağışına dikkati çekmenin hedeflendiğini aktaran Duruer, "Organ bağışına herkesin ilgiyle yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"Organlarınızı toprağın altına sokmayın"

Akciğer nakli olan Kamil Hamidullah da herkese organ bağışı çağrısında bulunarak, "2009 yılında kadar ciğeri beş para etmez bir adamdım. Nakilden sonra hayata yeniden döndüm. Organlarınızı toprağın altına sokmayın. Bana organ 8 milyonluk Avusturya’dan çıktı, orada organ nakli, Belçika modeli... Yani oralarda organ bağışında bulunmak istemeyenler bürokrasiyle uğraşıyor, aksi halde herkes birer donör olarak sayılıyor. İnşallah bizim ülkemizde de bu sistem uygulanır" diye konuştu. Daha sonra Vali Duruer ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç, seramoni startını verdi. Duruer ve geçmişte organ nakli olan bazı vatandaşlar, kask takarak off-road araçlarına bindi ve sembolik yardımcı pilotluk yaptı.
Bosnaköy’de etap halinde yapılan yarışlara, aralarında Yunanistan’dan gelen off-road yarışçılarının da bulunduğu 18 pilot katıldı. Yarış sırasında devrilen bazı yarış araçları, kurtarma ekibi ve vatandaşlarca kaldırıldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ