MENÜ

Yanıtlarını arayan sorular!

Gazetemizin yazarı Asena Özkan, motorsporlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Yanıtlarını arayan sorular!

Bu kez aracıyım, hem de suya sabuna dokunmaksızın! Soruları hazırlayanlar ise yolu dönem, dönem Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile kesişenler ve camiada olup bitenleri ‘özenle’ takip eden isimler. Bir şeyin altını özenle çizmeli! Sorular, bazı kişileri ‘zan’ altında bırakıyor gibi gözükebilir ancak iddialar ayyuka çıkmıştır ve federasyonu yönetenlerin artık yanıt verme zorunluluğu mevcuttur. Federasyonda olup, bitenleri takip edenlerin seçimi neden Fanatik Gazetesi olmuştur? Güvenden olsa gerek. Bizim istemimiz sporun kişilerin çıkarlarına değil, kişilerin çıkarsız spora hizmet etmesidir. Spor kimselerin ne geçim, ne de ‘rant’ kapısıdır. Sporun temiz kalması için federasyon yönetiminin bu sorulara ivedi olarak yanıt vermesi gerekmektedir. Ayrıca kimsenin alınıp, güvenme lüksü yoktur! Amacımız sporu ileri taşımak, gençlere yol açmak, uluslararası arenada başarı ise el birliği yapıp, iddialardan arınmalıyız..

1. TOSFED Başkan vekili Dr. Sinan Kılıç istifasını sunarken yaptığı açıklamasında ‘yönetime dışarıdan karışıldığını’ belirtti. Dışarıdan yönetime karıştığı iddia edilen kişi kim?

2. Görevi kötüye kullanmaktan yargılanan Banu Başeren’in yönetim kurulu kararıyla TOSFED’e danışman yapıldığı iddia ediliyor. Bu danışmanlık, anlaşmasının karşılığında kendisine ödeme yapılacak mı? Federasyon tarihinde hiçbir zaman ‘danışman’ olmadı. TOSFED’in bir danışmana ihtiyaç duyması, çalışan personelin yetersizliğini mi göstermiyor? Yönetim kurulu varken, danışmana neden gereksinim duyuluyor ?

3. Başkan seçildiğiniz günden bu yana ‘B Plan Şirketi’ ile dolaylı yoldan veya doğrudan iş yaptınız mı? Yaptıysanız bu işleri ve faturalarını açıklar mısınız?

4. B Plan adlı şirkette grafiker olarak görev yapan bir eleman, SF Dergisi’nin görsel tasarımını üstlenmiş durumda. SF Dergisi için, B Plan çalışanına nasıl bir ödeme yapıyorsunuz? Kendisi bu işi, her ay gönüllü olarak mı yapıyor? Federasyon diğer grafik tasarım işlerini de bu isme mi yaptırıyor? Veya hangi firmaya veya kime yaptırıyor? Bunun için bir ihale açtınız mı veya teklifler aldınız mı?

5. Bir internet sitesindeki yazıda belirtildiği üzere üst düzey yönetici eğitiminde “moderatör” görevini Banu Başeren üstlenmiş. Eğitim kurulunda yer almayan birisi bu eğitimleri nasıl yapabiliyor?

6. Federasyon genel sekreteri Mete Bayrakçı’nın ortağı olduğu Demir Bükey Akademi firmasının, İzmit Körfez Pisti’ni bedelsiz olarak kullanıp, haksız kazanç sağladığı da iddia ediliyor. Böyle bir durum söz konusu mu? Demir Bükey Akademi, İzmit Körfez Pisti’ni başkanlık dönemimizde kaç kez kullandı ve bunun için ne kmadar bedel ödedi? Federasyondan lisans alan bir kurumun ortağının federasyonda genel sekreter olarak çalışması etik mi? Aynı işi yapan diğer firmalara karşı bir haksızlık olmuyor mu?

7. Federasyonun bazı sponsor görüşmelerine Banu Başeren’in temsilci olarak katıldığı belirtiliyor. (Gerekirse firma isimleri verilebilir) Banu Başeren hangi yetki ile TOSFED adına sponsorlarla görüşüyor?

8. Maddi kaynaklar açısından sıkıntıda olduğu görülen TOSFED, neden ödül törenini Türkiye’nin en pahalı oteli Çırağan Sarayı’nda yaptı? Mümtaz beyin başkan olduğu son ödül töreni, çok daha mütevazi bir yer olan Olimpiyat Evi’nde, Demir Berberoğlu Beyin ödül töreni de beş yıldızlı bir otelde yapılmıştı. Siz neden Çırağan Sarayı’nı seçtiniz? SF Dergisi’nde açıkladığınıza göre bu törene 126.181 TL harcanmış. Bundan daha ucuza bir tören yapılamaz mıydı?

9. Federasyonun Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Ekrem Coşkun ve yine Disiplin Kurulu üyeliğinden istifa eden Oğuz Karahançer’in bu kararlarını neye bağlıyorsunuz?

10. Başkan seçildiğiniz günden bu yana TOSFED’in yönetim şemasında yer alan icra kurulu, Dr. Sinan Kılıç’ın istifasının ardından internet sitesinden kaldırıldı. Sonrasında ise, İcra Kurulu Yönetim Şemasından çıkarılarak tekrar web sitenizde yayınlandı. Bunun nedeni nedir? İcra Kurulu SGM talimatlarına uygunsa neden uygulanmıyor, uygun değilse neden 6 ay boyunca uygulamada kaldı?

11. Resmi internet sitenizde bazı branşlarda kazanan yarışmacılara ödül vereceğinizi belirtiyorsunuz ancak bu konu ile ilgili de sitenizde herhangi bir resmi düzenleme bulunmuyor. Ödül dağıtımında neyi
Kriter alıyorsunuz? SGM den onaylı bir talimatınız yok ise, hangi bütçeden bunu karşılıyorsunuz?

12. Federasyonun web sitesinde puan durumu ve sonuçlar arşivinde 2013 sezonu neden yok? Basın mensupları, 2013 sezonu resmi sonuçlarına nasıl ulaşacak?

13. Çıkardığınız ikinci SF Dergisi’nde, federasyondaki personel değişikliklerini ‘Buna farklı manalar yüklemek yerine yeni isimlerin sporumuza kazandırılması olarak adlandırılmasının daha doğru ve yapıcı bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz’ yazdınız. Göreve gelir gelmez neredeyse 100 bin TL tazminat ödeyerek yaptığınız personel değişiklikleri, sizce federasyona ve spora katkı sağladı mı?

14. SF Mart sayısında
“Yönetim Kurulu ve TOSFED Yöneticileri’nin katıldığı organizasyonlar;

* Dr. Ömer BURÇ 31 Ocak tarihinde Londra’da yapılan FIA Dünya Rallikros Komisyon toplantısına katıldı. Aynı zamanda Başkan Metin ÇEKER, Serkan YAZICI ve Banu BAŞEREN ile birlikte Dünya Rallikros Eğitim seminerine katıldılar.” yazısı mevcut.
Buna göre Banu Başeren ve Serkan Yazıcı TOSFED yöneticisi mi?
Başkan seçildiğinizden beri kaç yurtdışı toplantısına kimlerle gidildi ve toplam kaç lira harcandı?

15. Federasyon başkanı Sn. Metin Çeker seçim günü seçim vaadi olarak, federasyonun bütün harcamalarının günlük olarak internet sitesinden yayınlanacağını, şeffaf olacaklarını belirtmişti. Ancak sadece ayda bir kez yayınlanan SF Dergisi’nde, adına “Mali Durum Tablosu” gibi muhasebe adına hiç bir anlamı ve karşılığı olmayan ve aynı zamanda federasyonun gerçek mali durumunu ifade etmeyen bir tablo ile tüm kamuoyunu ve sizlere inanıp oy veren kulüp temsilcilerimizi yanıltmış olmuyor musunuz? Bilanço yayınlamayı düşünüyor musunuz? Federasyonun an itibariyle toplam borcu ve alacağı ne kadardır?

16. Geçtiğimiz günlerde Spor Toto teşkilatının 54. kuruluş yıl dönümünü kutlayan bir haber yayınladınız. SGM’ye bağlı hiçbir federasyon buna benzer bir haber yapmamışken, siz neden böyle bir haber yapma gereği duydunuz? Spor Toto’dan ödenek mi isteyeceksiniz? Sonrasında bu haberi, tepki çektiği için mi yayından kaldırdınız?

17. Bütün dünyada trail olarak adı geçen off road branşının adı neden trial diye konuldu?

18. Kamyon yarışının yapılmamasının gerekçesini devlet bütçesinin az olması olarak açıkladınız. Buradaki gerçek sebep bu mudur? Yoksa gelecek kamyon sayısının çok düşük olması mıdır?

Haberin Devamı
YORUM YAZ