MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı

Kadınlar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ilk maçları yarın oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde iki Alman temsilcisi Turbine Potsdam ile Wolfsburg karşı karşıya gelirken, diğer eşleşmede İngiliz temsilcisi Birmingham ile İsveç ekibi Tyresö mücadele edecek. Karl Liebknecht Stadı’nda oynanacak ve Yunan hakem Efthalia Mitsi’nin yöneteceği Turbine Potsdam-Wolfsburg karşılaşması TSİ 15.00’te başlayacak. Birmingham’ın sahası Damson Park’ın ev sahipliği yapacağı ve Rumen Teodora Albon’un düdük çalacağı Birmingham-Tyresö mücadelesi ise TSİ 16.00’da oynanacak. Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde rövanş maçları 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Wolfsburg unvanını korumayı amaçlıyor

Geçen sezon favori rakibi Olympique Lyon’u finalde 1-0 yenerek mutlu sona ulaşan Wolfsburg, Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ndeki unvanını korumak istiyor. Son 32 turunda Estonya’nın Parnu takımını 13-0 ve 14-0’lık skorlarla saf dışı bırakan Wolfsburg, ikinci turda İsveç ekibi Malmö’yü 3-1 ve 2-1’lik sonuçlarla geçti. Son şampiyon, çeyrek finalde ise Barcelona’yı iki maçta 3-0 ve 2-0 mağlup ederek yarı finalin yolunu tuttu. Wolfsburg’un Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü futbolcusu Martina Müller, yine takımının en büyük kozu olacak. 34 yaşındaki tecrübeli golcü, bu sezon Devler Ligi’nde çıktığı 5 maçta 7 gol kaydetti. Müller’e 6 golle Conny Pohlers eşlik ederken, Lina Magull ve Nadine Kessler dörder gol buldu.

Haberin Devamı

Potsdam 3. şampiyonluğu kovalıyor

Yarı finaldeki bir diğer Alman ekibi Turbine Potsdam, Şampiyonlar Ligi’nde tarihinin 3. zaferini kazanabilmenin planlarını yapıyor. Macar takımı MTK’yı iki maç sonunda 11-0 ile eleyen Potsdam, ikinci turda Fransızların kadınlar futbolundaki güçlü temsilcisi Olympique Lyon ile eşleşti. İlk maçı sahasında 1-0 kaybeden Alman ekibi, deplasmanda 2-1 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Son 8’de İtalya’nın Torres ekibini 8-0 ve 4-1’lik skorlarla geçen Turbine Potsdam, adını yarı finale yazdırdı. Daha önce 2004-2005 ve 2009-2010 sezonlarında olmak üzere Devler Ligi’nde iki kez zafere ulaşan Turbine Potsdam’da, Natasa Andonova, Asano Nagasato ve Lisa Evans bu sezon üçer golle takımının en golü oyuncuları konumunda.

Tyresö, Marta ile kupayı hedefliyor

Brezilyalı yıldızı Marta’nın öncülük ettiği İsveç temsilcisi Tyresö, Şampiyonlar Ligi’nde tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Şampiyonlar Ligi’ne son 32 turunda dahil olan İsveç ekibi, Fransız Paris Saint-Germain’i iki maç sonunda 2-1’lik skorla turnuvanın dışına itti. Tyresö ikinci turda Danimarka’dan Fortuna’yı 2-1 ve 4-0’lık sonuçlarla mağlup etti. İsveç temsilcisi çeyrek finalde ise Türkiye’den Konak Belediyesi’ni elemeyi başaran Avusturya ekibi Neulengbach’ı 8-1 ile saf dışı bıraktı. Tyresö’nün bu sezon Devler Ligi’ndeki en golcü oyuncusu, 7 kez rakip fileleri havalandıran ABD’li Christen Press. 2006 ve 2010 yılları arasında üst üste 5 kez kadınlarda FIFA Yılın Oyuncusu ödülüne layık görülen Marta ise 4 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Birmingham sürpriz peşinde

Rakiplerine oranla mütevazı kadrosuyla dikkati çeken İngiliz ekibi Birmingham, Şampiyonlar Ligi’nde sürpriz yapmanın peşinde. Son 32 turunda Finlandiya’dan PK-35’i 3-0 ve 1-0, ikinci turda Rus ekibi Zorky’yi 5-2 ve 2-0’lık skorlarla mağlup eden Birmingham, çeyrek finalde de bir diğer İngiliz takımı Arsenal’ı 2-0 ve 1-0 yenerek yarı finale yükseldi. Birmingham’ın Devler Ligi’nde bu sezon en golcü futbolcusu 4 gol atan Kirsty Linnett oldu. Remi Allen, Isobel Christiansen, Melissa Lawley ve Kerys Harrop ise rakip fileleri ikişer kez sarstı.

Yarı final mücadelelerinin ardından UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde final karşılaşması, 22 Mayıs Perşembe günü Portekiz’in Lizbon kentindeki 19 bin 300 kişi kapasiteli Restelo Stadı’nda oynanacak.

YORUM YAZ