MENÜ

"Özel çocuklar" diploma alacak

Başkent Binicilik Kulübü tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hipoterapi uygulanan zihinsel ve bedensel engelli çocuklar için diploma töreni yapılacak.

"Özel çocuklar" diploma alacak

Başkent Binicilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tülin İpek Şahbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halide Ballı Özel Eğitimi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocuklar ile 1,5 yıldır devam ettirdikleri projenin güzel sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kulübün Gölbaşı’ndaki tesislerinde 19 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak ödül töreniyle programı tamamlayan çocuklara diploma ve çeşitli ödüller verileceğini kaydeden Şahbaz, "Hipoterapi uygulanan çocuklarımızın kaslarını kullanma yetilerindeki ve sosyalleşme becerilerindeki gelişimleri yakından görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hem çocuklarımızın becerilerini ailelerine göstermeleri hem de çocuklarımızı onore etmek amacıyla bir ödül töreni düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Şahbaz, bu vesileyle Dünya Down Sendromlular Günü’ne de dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Hipoterapi

Fiziksel ve zihinsel engelliler ile hareket kabiliyeti sınırlı hastalara yönelik at üstünde uygulanan hipoterapide, kas becerilerini ve denge reaksiyonlarını geliştirmek,

Haberin Devamı

koordinasyon ile baş ve gövde kontrolünü sağlamak amaçlanıyor. Ata binme sürecinde refleksif olarak tüm büyük kas grupları çalışırken, at üstünde dengede durmak için farkında olmadan çalıştırılan sağlıklı ve hasarlı kas gruplarında gelişme gözleniyor.

Özellikle engelli çocuklardaki sosyalleşme becerileri ve iletişim kurma kabiliyetlerindeki olumlu gelişmeler, hipoterapinin popüler bir tedavi şekli olmasını sağlıyor.

YORUM YAZ