MENÜ

Türkiye United!

Gezi Parkı eylemlerinde omuz omuza olan ve kendilerine 'İstanbul United' adını veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları dün de Berkin Elvan için bir aradaydı. Ancak bu kez neredeyse tüm Türkiye ayaklandı, Anadolu kulüplerinin birçoğundan destek ve başsağlığı mesajı vardı.

Türkiye United!

Gezi Parkı olaylarında başına gelen gaz bombasının kapsülü nedeniyle aylarca yoğun bakımda kalan ve önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan dün defnedildi. Okmeydanı Cemevi’nden kaldırılan naaşı Şişli Feriköy Mezarlığı’na defnedilen 15 yaşındaki Berkin için spor camiası da yastaydı. Gezi olayları sırasında omuz omuza olan ve kendilerine ‘İstanbul United’ adını veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları Berkin’i unutmadı. Cenaze törenine katılan bu takım taraftarlarının dışında Türkiye’deki diğer spor kulüpleri de ayaklandı. Birçok spor kulübü başsağlığı mesajı yayınladı, taraftarları da sokaklara döküldü. Fenerli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonlu, Adanalı, Göztepeli, Fethiyeli ve birçok takım taraftarı, Berkin’i uğurladı.

Haberin Devamı

Anlamlı mesajlar

Yalnızca taraftarlar değil futbolcusu, basketbolcusu, voleybolcusu, atleti, Twitter hesaplarından önemli mesajlar yayınladı. Fenerbahçe Kulübü, resmi hesabından “Mekanın cennet olsun Berkin Elvan” yazdı. Beşiktaş ise şu ifadeleri kullandı: “Genç yaşında aramızdan ayrılan taraftarımız Berkin Elvan’ın vefatından derin üzüntü duymaktayız. 269 gündür süren yaşam mücadelesini kaybeden Beşiktaş taraftarı Berkin Elvan’ın vefatı, hem kulübümüzü hem de camiamızı derinden üzmüştür. Hayatının baharında aramızdan ayrılan Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” Trabzonspor, “Nur içinde yat Berkin Elvan” dedi. Galatasaray da, “Hepimizin acısı oldun Berkin, umarız sevginin de tohumu olursun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'dan son dakika kararı

Berkin Elvan için başsağlığı mesajı yayınlayan Galatasaray Spor Kulübü, dün gerçekleştirilmesi planlanan Divan Kurulu’nu da bugüne erteledi. Sarı-Kırmızılılar’dan yapılan açıklamada, Berkin Elvan’ın cenazesi nedeniyle erteleme kararının alındığı vurgulandı.

Adana Demir'den mesaj

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor da, yönetim kurulu imzasıyla basın açıklaması yayınladı. O bildiride şu ifadeler yer aldı: “Genç yaşta aramızdan ayrılan Berkin Elvan’ın vefatından büyük üzüntü duymaktayız. 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra aramızdan ayrılan Elvan’ın hayatını kaybetmesi hem kulübümüzü, hem de camiamızı derinden üzmüştür. Hayatının baharında aramızdan ayrılan Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Oğuzhan: Büyük üzüntü duyuyorum

Beşiktaş’ın yıldız ismi Oğuzhan Özyakup, dün yaptığı açıklamalarda futbolu unuttu, Berkin Elvan’ı konuştu. Kendisine uzatılan mikrofonlara konuşan Oğuzhan, sözlerine 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin’le başladı. Berkin Elvan’ın vefatı sebebiyle üzüntü duyduğunu dile getiren yıldız futbolcu, “Berkin Elvan kardeşimizin vefatından büyük bir üzüntü duyduk. Geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Allah yardımcıları olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çarşı'dan pankart

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, Berkin Elvan’ı unutmadı. 15 yaşında hayata gözlerini yuman Berkin için Türkiye’nin dört bir tarafında gerçekleştirilen anma törenlerinde yer alan Siyah-Beyazlılar, Ankara’da Kızılay Meydanı’ndaki törende açtığı, ‘Bize kartal kanadıdır senin o güzelim kara kaşların’ yazılı pankartla eyleme katılanları duygulandırdı.

Duygulandıran dayanışma

Gezi olaylarında hayatını kaybeden isimlerden biri de Ali İsmail Korkmaz’dı... Fenerbahçe taraftarları, Ali İsmail için beste yapmış, annesi Emel Korkmaz’ı da Kadıköy’de ağırlamıştı. Korkmaz’ın annesi de dün Berkin Elvan’ın cenazesindeydi. Emel Korkmaz, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’ın en büyük destekçisiydi.

YORUM YAZ