MENÜ

TFF'den kadınlara özel gün

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü düzenlenen özel etkinlikle kutladı.

TFF'den kadınlara özel gün

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ve Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı.

Etkinlikte önce Beşiktaş ve Darüşşafaka 15 yaş altı kız futbol takımları arasında, sonra da Ivana Sert, Işın Karaca, Filiz Taçbaş, Müjde Uzman, Açelya Danoğlu gibi isimlerin yer aldığı ünlüler takımıyla, Türkiye Kadınlar Futbol Ligi’nde forma giyen futbolcular arasında gösteri maçı yapıldı.
Oynanan mücadelelerin devre arasında gerçekleştirilen serbest stil top gösterisi izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı.

Organizasyonun sonunda TFF’nin erkek çalışanları, Fatih Terim ve etkinlikte yer alan kadınlara çiçek verdi.

- Terim: "Kadınlarımızın bu güzel gününü tebrik ediyoruz"

Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Her başımız sıkıştığında yetişen kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz ve bu güzel günlerini tebrik ediyoruz" dedi.
TFF adına organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Terim, "Doğumdan ölüme kadar bizden sevgisini ve şefkatini esirgemeyen, hayatımızda hep yanımızda olan, her başımız sıkıştığında yetişen kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz ve bu güzel günlerini tebrik ediyoruz. Onlar iyi ki varlar, iyi ki bizle beraberler, iyi hayatlarımızdalar. Her gün keşke böyle olsa" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, kadın futbolunun gelişimi için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Yirmi senede belki kadın futbolu arzu ettiğimiz aşamaya gelmedi ama daha da gelişmesini sağlayacağımızdan herkes emin olabilir. Dünyada bayan futbolunun gittiği yer, hepimizin olmayı arzu ettiği yer. Erkek veya kadın futbolu ayrımı yapmadan ikisine de aynı şekilde yaklaşacağız. Onların da gelişimini sağlayacağımızdan eminim, bugün de zaten ne kadar yetenekli olduklarını gördünüz. Bu ülkede erkek futbolu için yetenek var diyorsak, kadın futbolu için de aynı şeyi söyleyebiliriz."

Kızı Buse Terim’in de futbolla çok ilgili olduğunu belirten Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Buse, futbolun içinde büyüdü. Futboldan uzak kalması mümkün değil. Evde futboldan başka bir şeyin konuşulmadığı bir ortamda Buse’nin ya da Merve’nin futboldan uzak kalması mümkün değil. Buse de bugün yanımda olmak istedi. Ben de bu özel gün için onu da yanımda getirdim. Fulya hanımı temsilen buradayız" diye konuştu.

Fatih Terim, ’Kızınızın futbolcu olmasını ister miydiniz?’ şeklindeki soruyu ise, "İsteseydi mani olmazdım" diyerek yanıtladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ