MENÜ

Başkanları ölünce takım ortada kaldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Türkiye Kadınlar 2'nci Ligi'nde mücadele eden Tarsus Gençlerbirliği Kulübü'nün başkanı ve teknik direktörü Mehmet Ceber'in hayatını kaybetmesiyle takım sahipsiz kaldı.

Başkanları ölünce takım ortada kaldı

Tarsus Gençlerbirliği takımının kurucusu, başkanı ve teknik direktörü olan Mehmet Ceber geçtiğimiz 10 Şubat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kızların da futbol oynayıp, spor yapması için yıllardır büyük mücadele veren Ceber'in ölümünün ardından sahipsiz kalan takım, tüm zorluklara rağmen maçlarına çıkmayı sürdürüyor. 73 lisanslı sporcusu bulunan kulübün yöneticisi ve takım kaptanı Adalet Demir, malzemelerin dahi olmadığını kulübün kapısına kilit vurma noktasına geldiklerini söyledi. Mehmet Ceber'in evini kulüp binası olarak kullandıklarını da belirten Adalet Demir, "Futbol hep erkek oyunu olarak algılanıyor. Oysa kadınlarımız da futbolda çok başarılı. Her nedense devletimiz kadın futbolculara, erkeklere gösterdiği ilgiyi ve desteği göstermiyor. Adeta, 'Elinin hamuru ile erkek işlerine karışma' deniyor. Bu kadın erkek fırsat eşitliğine vurulan büyük bir darbedir. Genç kız ve kadınlarımız hayatın her alanında erkeklerle eşit olmak zorundadır. Bu ayrımcılığa son verilerek, devletimizin, özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bunun yanında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığımızın da sorunlarımıza el atmasını, bizlere destek olmasını istiyoruz" dedi.

Kulübün bugüne kadar başkanları Mehmet Ceber'in çabalarıyla ayakta kaldığını da anlatan Demir, "Kızların yırtık ayakkabı, eşofman ve forma olmaksızın antrenman yapmaları, yırtık ayakkabı ile futbol oynamaları sanırım feryadımızı anlatıyordur. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor başkanlarına sesleniyorum. Bize sahip çıkın. Bunun yanında spora destek veren işadamlarımıza, kadın derneklerimize de sesleniyorum. Futbolda kadının adının da olduğunu kanıtlamamız için bize destek verin"diye konuştu.
Sporcular bireyle çabalarıyla maçlara çıktıklarını ancak destek olmadan takımın ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ