MENÜ

Tavşanlı'dan müthiş zafer:4-0

Ateş hattından kurtulmaya çalışan Tavşanlı Linyit, 11 maçtır yenilmeyen Mersin İdmanyurdu'nu 4-0'la bozguna uğrattı. Puanını 21'e çıkaran Kırmızı-Siyahlılar, lige tutunma umutlarını artırdı. Güney ekibiyse ilk 2 yarışında ağır yara aldı

Tavşanlı'dan müthiş zafer:4-0

PTT 1.Lig’de Orduspor ve İstanbul Belediye’den sonra deplasmanda en fazla puan toplayan takım olarak dikkat çeken Mersin İdmanyurdu, dün Kütahya’da Tavşanlı’dan fark yedi: 4-0. Konuk ekip Nduka ve Serkan Yanık, ev sahibi ise Mehmet Besler, Murat Özavcı ve Batuhan’dan yoksun bir kadro ile sahaya çıktı. Teknik direktör Ali Nail Durmuş, evinde sadece Bolu, Buca ve Urfa galibiyetleriyle ayakta duran gençlerden kurulu takımına, Mersin maçı öncesi ‘hücum emri’ vermiş olacak ki, Tavşanlı ilk yarıda tüm atakları geliştiren takım oldu. Özgürcan’ın indirdiği toplarda Agbetu’nun ağır Mersin defansının üstüne kabus gibi çökmesi, bu yarıda golü getirdi. 34’te Özgürcan’ın kaleye giden şutunu Anıl kollarıyla önleyince maçın hakemi Serkan Tokat, penaltıyı verdi. Atışı yapan Agbetu, takımını 1-0 öne geçirdi. Hakan Kutlu ikinci yarıya; takımına dinamizm katmak adına Adem Güven-Cem Sultan değişikliğiyle başladı.

Özgürcan şov


Ancak Tavşanlı Linyit, 48’de Luciano’nun rakip defansı peşine takıp attığı golle rahatladı. 2-0’dan sonra konuk ekibin geliştirdiği ataklar sıklaştı. Ancak bu durum Tavşanlı forvetlerinin işini kolaylaştırdı. İleriye gönderilen her top Mersin kalesinde tehlikeye dönüştü. 60’ta bu kez kornerden gelen topta Ersin’in kafası durumu 3-0’a taşıyınca, Güney ekibinin gardı iyice düştü. Kaptan Emrah ile birlikte dünkü maçın kahramanlarından Özgürcan’ın 63’teki golü ise tribünleri coşturdu. Tavşanlı Linyit, zirveyi zorlayan rakibi karşısında net bir galibiyete koşup, dipten kurtulmak adına önemli bir zafere imza attı.

Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ