MENÜ

Metin Tekin: Olcay saçlarını uzatmalı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından olan ve "Sarı Fırtına" lakabıyla bilinen Metin Tekin, kulüp başkanı Fikret Orman'ın ağustos ayında stat inşasının biteceği yönündeki açıklamasının kendisinde büyük heyecan yarattığını söyledi.

Metin Tekin: Olcay saçlarını uzatmalı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Metin Tekin, stadın bitiş tarihinin kulüp açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Ne zaman tamamlanacağı tabii ki çok önemli ama önemli olan beklentileri karşılayacak şekilde, eksiksiz olarak bitmesi. Asıl süreç, Vodafone Arena bittikten sonra başlayacak. Yeni stadın Beşiktaş’a nasıl hizmet edeceği, Beşiktaş’ın orada neler yaşayacağı çok önemli. Sayın başkan, ’ağustos ayında bitecek’ dedi. Hepimiz heyecanlandık. Ufak tefek gecikmeler olursa da Beşiktaşlıların kendisine kızacağını zannetmiyorum."

"Beşiktaşlılar, çok zengin olmayı pek sevmezler"

Metin Tekin, Beşiktaş’ın, tarihin hiçbir döneminde, "ekonomik anlamda en zengin kulüp biz olacağız" şeklinde bir iddiasının olmadığını kaydetti.

"Beşiktaş ve Beşiktaşlılar çok zengin olmayı zaten pek sevmezler. ’Biz en zenginiz’ demekten hiç hoşlanmazlar" diyen siyah-beyazlı eski futbolcu, "Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre ekonomik durum daha kötü olabilir. Gelir elde etmek bir kulüp için tabii ki önemli, özellikle iyi takım kurabilmek adına. Başkan Fikret Orman’ın gayretleri, ekonomik çıtayı daha da yukarılara çekecektir" ifadelerini kullandı.

"Olcay saçlarını uzatmalı"

Siyah-beyazlı takımın son dönemde en istikrarlı isimlerinin başında gelen Olcay Şahan’ın, "yeni sarı fırtına" olarak lanse edilmesine de değinen Metin Tekin, milli futbolcuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Olcay’ın Beşiktaş’a benim beklediğimden daha büyük katkıları oldu. Yeri geliyor, mesleğimiz gereği kendisini eleştirmek zorunda kalıyoruz ama ben onu çok seviyorum. Şu anda faal futbol oynayan bir oyuncunun bana benzetilmesi, şahsım adına çok gurur verici. İnşallah çok daha başarılı olacak ama saçlarını uzatmalı."

"Aziz Yıldırım için üzüntü duyuyorum"


Yargıtay’ın şike ve teşvik primi iddialarına yönelik davada aldığı onama kararlarını değerlendiren Metin Tekin, Aziz Yıldırım’ın yeniden ceza evine girecek olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Olmuştur, olmamıştır, doğrudur, değildir.. Şike yapılıp yapılmaması apayrı bir konu. Benim adalet anlayışıma göre, sportif bir suçun karşılığı hapis olmamalı. Belki biraz eski kafalıyım. Çünkü eskiden futbol dünyasında bu kadar büyük maddi kazanımlar yoktu. Eğer şike yapıldıysa, sportif başarı elde etmek için yapılmıştır. Tabii ki belli bir yaptırım uygulanmalıdır ama, bu, hapis değil sportif ceza olmalıdır. Hapis cezası benim vicdanıma uymadı, adaletli olduğunu düşünmüyorum."

Bu konuda yargı kararlarının ülke futboluna etkisiyle ilgili olarak da Metin Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Ülke futbolu olarak değerlendirmemek lazım. Dünyada ve Avrupa’da benzer şeyler yaşanıyor. Özellikle bahis oyunları sebebiyle çok çeşitli iddialar gündeme geliyor. Ama FIFA ve UEFA başkanlarının problemleri tamamen çözmek adına çok kararlı olduklarını biliyorum. Bu işler futbolun imajını zedeliyor. Futbolu iki şey bitirir; şiddet ve şike. Herkesi bundan böyle çok daha hassas davranmaya davet ediyorum. Bırakalım her şey sahada olsun."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ