MENÜ

E- Bilet konusu kulüplere sıkıntı yaratacak

Spor Kulüpleri Yasası'nda son aşamaya gelinirken, Spor Bakanlığı E-Bilet konusunda kesinlikle taviz vermiyor.

E- Bilet konusu kulüplere sıkıntı yaratacak

Bakanlık, ''Kanun neyse uygulanacak" diyor. Spor Genel Müdürlüğü, (TFF) Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Kulüpleri delegeleri ise 20 Ocak Pazartesi günü bu konuda Ankara'da toplanacak.

Toplantıya Spor Bakanlığı yetkilileri, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Kulüp Başkanları veya belirlenecek olan yöneticiler ve hukukçuların katılacağı belirtildi.

HUKUKÇULAR, KULÜP YÖNETİCİLERİNE BİRİFİNG VERECEK


Taslak yasada son aşamaya gelindiği belirtilen Spor Kulüpleri Yasası ile ilgili bu toplantıda Hukukçular kulüp yöneticilerine brifing verecek.

Haberin Devamı

Ayrıca bu toplantıda E-Bilet konusunda kulüplerin çalışmaları da masaya yatırılacak. Spor Bakanlığı son noktayı koydu. 14 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe girmezse Futbol kulüpleri maç başına 100 Bin TL ceza yiyecek. Kulüpler Birliği, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları son toplantıda "erteleme kesinlikle söz konusu değil" mesajını almıştı.

E-Bilet uygulaması 14 Nisan tarihinde başlayacak. Kanuna uymayan kulüplerin alacağı cezalar da belli. Pazartesi yapılacak olan Kulüpler Birliği toplantısında bu konular geniş bir şekilde masaya yatırılacak.

Öte yandan yasaya uyman e-bilet ve kamera sistemine geçilmeyen stadyum ve spor salonlarında yapılacak olan müsabakalarda kanuna göre uygulanacak olan cezalar şöyle:
Futbol karşılaşmaları:

Haberin Devamı

Süper Toto Lig'i maç başı 100 bin TL
PTT 1. Lig'i maç başı 80 bin TL
Basketbol, Voleybol ve Hentbol karşılaşmalarında ise 20 şer bin TL

Ercan ATA - DHA

YORUM YAZ