MENÜ

"Atatürk'ü anmak siyasi çerçeveye sokulamaz"

PFDK'nın Fethiyespor'a ceza vermemesinin ardından Fethiyespor Kulübü Başkanı İsmail Öztürk açıklamalarda bulundu.

"Atatürk'ü anmak siyasi çerçeveye sokulamaz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turundaki Fenerbahçe maçında, sahaya üzerinde 'Yüce Atatürk' yazısını oluşturan tişörtlerle çıkan PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'a ceza vermedi. Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, kararın krize ulaşmayan sağduyulu davranışlar neticesinde alındığını belirterek, sağduyulu konuşması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür etti.

PFDK'nın kararını açıklamasının ardından Fethiyespor Yönetim Kurulu üyeleri Fethiyespor Kulüp Binası'nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonunda konuşan Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, kararın sağlıklı, doğru, krize ulaşmayan sağduyulu davranışlar neticesinde alındığını söyledi. Atatürk'ü anmanın siyasi bir çerçeveye sokulamayacağını anlatan Öztürk, "Bizim insanımız geçmişine, mazisine, değerlerine her zaman sahip çıkmalı. Bu ülkenin her ferdinin böyle düşüneceğini biliyorum. Yaşanılan süreç sağlıksız, kötü fikirlere sebebiyet vermedi. Bence güzel bir son" dedi.

Suat Kılıç'a teşekkürler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a sağduyulu açıklamaları için teşekkür eden İsmail Öztürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Sayın bakanımız, konuyu siyaset evresine çekmeye çalışanlara karşı güzel bir cevap verdi ve sağlıklı bir duruş sergiledi. Konuşması federasyon ve kamuoyu nezdinde çirkin hadiselere sebebiyet vermeyecek bir ortam hazırladı. Benim de bu konuda haklılığım ortaya çıktı. Çünkü yüce Atamız siyasi kisveler altına sokulamaz. Biz de bu görüşün arkasındayız. Hepimizin birlikteliğini ve bütünlüğünü ortaya koyan bir duruş sergiledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ