MENÜ

Engin İpekoğlu'ndan PFDK'ya tepki!

PTT 1.Lig takımlarında Fethiyespor'un Fenerbahçe maçına "Yüce Atatürk" tişörtleriyle çıkmasından sonra PFDK'ya sevkedilmişti. Fethiyespor teknik direktörü Engin İpekoğlu'ndan PFDK'nın bu hareketine tepki geldi.

Engin İpekoğlu'ndan PFDK'ya tepki!

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle çıkması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk ve Teknik Direktör Engin İpekoğlu'ndan tepki geldi. Atatürk'ü anmalarının polemik konusu yapılmasının ayıp olduğunu söyleyen İpekoğlu, "Müsaade edin de arada bir Atatürk'ü saygıyla analım" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda Fenerbahçe'yi 2- 1 yenerek kupa dışı bırakan Fethiyespor, maçın başında 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle sahaya çıktığı için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından PFDK'ya sevk edildi. Fethiyespor'da gözler PFDK'nın salı günü yapacağı toplantıya çevrilirken kuruldan ceza çıkıp çıkmayacağı ilçede tartışma konusu oldu.

'SAÇMALIK OLUR'

Karara tepki gösteren Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, "Normal şartlarda bu konuda polemiğe girmek istemiyoruz. Ancak nasıl ki bizi yaradan Allah'ımıza şükrediyor, yeri geliyor her gün ellerimizi açıp dua ediyorsak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nda başkomutanlık yapan, bu ülkeyi bölünmenin eşiğinden döndüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anmamamızın polemik konusu yapılması ayıp. Müsaade edin de arda bir kendisini saygıyla analım" dedi.

İpekoğlu, PFDK'dan ceza bekliyor musunuz sorusuna ise "Saçmalık olur" diye cevap verdi.

'CEZA VERİRLERSE ÖDERİZ, DURUŞUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ'


Kulüp Başkanı İsmail Öztürk ise şunları kaydetti:

"106 yıl sonra Fenerbahçe ile bizim için gerçekten çok önemli bir maça çıktık. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü orada yad etmekten doğal ne olabilir? Çok basit, temiz, bakir duygularla gerçekleştirilmiş bir duruştu bu. Biz duruşumuzun arkasındayız. TFF'nin yönetmelikleri var. Eğer bu yönetmelikler kapsamında yaptığımız yanlışsa, hatalı görüldüysek yapılacak bir şey yok. Ancak yaptığımızın altında başka bir şey aranması bizi çok üzüyor. Atatürk, bu bayrak altında yaşayan herkesin atası. Bu çok önemli değeri sadece biz kendimize mal etmişiz gibi kendimizi savunmamız isteniyor. Bu da açıkçası bana çok komik geldi. İçimizden geldi böyle yaptık, sevgimizi böyle gösterdik. Bu durumdan dolayı birileri zor durumda kaldıysa, sıkıntı yaşıyorsa buna sebebiyet vermek istemezdik. Ceza beklemiyorum. Veriyorlarsa da kulüp yöneticisi olarak kendi cebimizden öderiz. Duygularımızı değiştirmeyiz. Bir insanın duruşu, kişiliği vardır. Biz atamızı çok seviyoruz. İmkanlarımızı ve konumumuz müsaade ettikçe anmaya da devam edeceğiz."

DENİZLİSPOR MAÇINDA HEDEF MUTLAK GALİBİYET

Diğer yandan Fethiyespor PTT 1'inci Lig'de yarın saat 16.30'da oynayacağı Denizlispor maçı için karayoluyla ilçeden hareket etti. Fethiye Şehir Stadı yan sahasında yapılan maçın son antrenmanından sonra takım otobüsüne binen kafilede cezalı Sabri Gümüşsoy dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

'FENERBAHÇE MAÇINDAN DAHA ZOR OLACAK'

Denizlispor maçına galip gelmek için çıkacaklarını söyleyen Engin İpekoğlu, "Ligde 6 puanımız var. Bir an önce galibiyetler almak zorundayız. Denizlispor iyi bir takım. Takım savunmasını iyi yapıyorlar. Denizlispor orta sahada baskı ve pres uygulamaya çalışan, koşan, genç bir takımdan oluşuyor. Belki de Fenerbahçe maçından daha zor olacak. Fenerbahçe maçı futbolcularımızın moral kazanması anlamında önemliydi. Umarım bu görüntümüzü Denizlispor maçına da yansıtırız" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ