MENÜ

Türk cimnastikçileri için Çinli antrenör

Türkiye Cimnastik Federasyonunun görevlendirdiği Çinli antrenör Lu Cheng, antrenmanlara başladı.

Türk cimnastikçileri için Çinli antrenör

Murat Canbaş Cimnastik Salonu’nda Çinli antrenörün çalışmalarını izleyen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine, federasyon başkanlığı görevini bir yıl önce devraldığını hatırlatarak, sözünü verdiği yabancı antrenör uygulamasının sonunda hayata geçirildiğini söyledi.

Cimnastik branşında Çin’in dünyanın bir numaralı ülkesi olduğunu belirten Çelen, "Cimnastik, Çin’de ata sporu. Çin’den gelen antrenörün yetiştirdiği sporcu dünya şampiyonu ve Çin milli takımında. Öte yandan, alanında birçok başarıya imza atmış bir antrenör" diye konuştu.

Çelen, Türkiye’ye bugüne kadar Rusya, Bulgaristan ve Romanya’dan antrenörler getirildiğini dile getirerek, "Ülkemize ilk defa Uzak Doğu’dan antrenör getirdik. Türk cimnastiğinde Çin’den antrenör getirerek ilki gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Çin’den antrenör getirmenin çok zor olduğuna dikkati çeken Çelen, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Orada birçok şeyi devlet destekliyor. Anlaşmış olduğumuz antrenörün sporcusu, hem dünya şampiyonu hem de Çin’in olimpiyat takımının sporcusu. Gerçekten iyi bir antrenör. Ondan öğreneceğimiz çok şey var. Antrenörümüz Türkiye’yi merak ettiği için, buradaki şartları görmek istediği için geldi. Federasyon olarak biz o ne istiyorsa önüne serdik. Bu noktada Gençlik ve Spor Bakanlığımız da destek oluyor. Taleplerinin hepsini gerçekleştirdik. Bu teklif, Roman, Rus ya da Ukraynalı antrenöre söylediğiniz zaman cazip geliyor. Ülkenin yakın olması, konumu ilgilerini çekiyor ve hiç düşünmeden geliyorlar.
Çin, çok uzak bir ülke. İlk defa Çinli antrenör ülkemize geliyor. Bu sayede Çin’den ülkemize cimnastik noktasında bir elektriklenme ve yakınlaşma olacak."

Çinli antrenör Cheng

Çinli antrenör Lu Cheng ise Türkiye’ye ilk defa geldiğini ve Türk insanının çok saygılı olduğunu ifade etti.

Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Cheng, "Bolu’da bulunan cimnastik salonundaki aletler çok güzel. Salonda hiçbir eksik yok. Salonu çok beğendim ama biraz küçük. Salonda bulunan çocuklar çok çalışkan. Cimnastiği öğrenmek istedikleri çok belli. Çok severek kendileri antrenman yapıyor. Cimnastikçilerin vücutları güçsüz ve çok çalışmaları gerek. Kabiliyet yönünden de biraz eksik. Çocuklar çok çalışır ve bu hareketleri daha düzgün yaparsa daha da iyi yerlere gelecektir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ