MENÜ

Binicilik Anadolu'ya atlı dayanıklılık branşıyla yayılacak

Türkiye'de binicilik sporunu geliştirmek ve daha geniş kitlelere yaymak için çalışmalar yürüten Türkiye Binicilik Federasyonu, bu sporu Anadolu'ya atlı dayanıklılık branşıyla yaymayı hedefliyor.

Binicilik Anadolu'ya atlı dayanıklılık branşıyla yayılacak

Federasyon Başkanı Tunç Çapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de binicilik sporunun gelişim sürecine girdiğini ve bu süreci hızlandırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çapa, federasyon bünyesinde 4 disiplin yer aldığını, bunlardan birinin de engel atlama branşı olduğunu anımsatarak, bu disiplinde Avrupa’da koşan 33 at ve 7 binicinin bulunduğunu ifade etti.

Uluslararası arenalarda yarışan sporcularının başarılı bir şekilde Türkiye’yi temsil ettiğini anlatan Çapa, son olarak milli binici Ömer Karaevli’nin Polonya’da katıldığı 1.60 Diamond Tour - FEI World Cup TM yarışmasında "Dadjak Ter Puttenen" isimli atı ile 39 yarışmacı arasında ikinciliği elde ettiğini kaydetti.

En az 10 olimpiyat binicileri bulunduğunu da bildiren Çapa, "Bu sporcuların malzemelerinde eksikler var. Bununla ilgili olarak da 2016 veya 2020 yılına planlamalarımızı yapıyoruz" dedi.

Federasyona kayıtlı 3 bin 500 sporcu bulunduğunu belirten Çapa, şöyle konuştu:

"Bu sporcuların bin 500’ü faal. 110 antrenörümüz ve binin üzerinde de atımız var. Sayı ve ilgi her geçen gün artıyor. Bu sporu Anadolu’da farklı bir disiplinde yaymayı düşünüyoruz. Federasyon bünyesinde atlı dayanıklılık diye bir disiplin var. O branşta çok ciddi gelişmeler oluyor. Anadolu’da biniciliği atlı dayanıklılık branşıyla yaymak istiyoruz. Federasyonumuz 2014 programında Anadolu’da bu disipline çok büyük destek verecek. Bu kapsamda Anadolu’daki spor kulüplerinde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler de düzenleyeceğiz. Binicilik sporunun bir dalı olan atlı dayanıklılık, atın sürat ve dayanma yeteneğinin test edildiği bir yarışma. Anadolu’nun her tarafından bu sporu geliştireceğimize inanıyorum."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ