MENÜ

Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmaları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 75. Yılında Adana'da Düzenlenen 2013 Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmaları ile anıldı.

Atatürk Kupası Engel Atlama Yarışmaları

9-10 Kasım tarihlerinde Adana Atlıspor Kulübü’nde düzenlenen Engel Atlama Yarışmalarında TSYD, İnönü ve Atatürk Kupaları sahiplerini buldu. 10 Kasım günü Arçelik sponsorluğunda düzenlenen TSYD Kupası’nda 9 yıldız binici mücadele etti. 3 yarışmacının baraj bölümüne kaldığı kupada; İstanbul Atlıspor Kulübü’nden Emre Eratıcı AAIKE isimli atı ile barajı hatasız tamamlayarak 2013 TSYD Kupası’nın sahibi oldu. Haftaya adını veren bir diğer Kupası ise İnönü Kupası idi. 39.su koşulan ve yalnızca genç binicilerin mücadele ettiği kupada 15 genç binici sezonun en önemli kupasını kazanabilmek için 1.30 yüksekliğindeki zorlu parkurda mücadele etti. Yarışmayı hatasız tamamlayan tek sporcu Talya Afyoneri (SASK) Wervelwind 4 ile 2013 İnönü Kupası’nın sahibi oldu.

Sezonun en prestijli ve yüksek kupalarından biri olan 48. Atatürk Kupası saat 15.40’da, TBF Başkanı Sayın Tunç Çapa’nın konuşması ve Milli Marş’ın okunması ardından başladı. Çağrı Başel, Kaan Kızılkaplan, Hüsnü Dinç ve Sencer Can parkuru hatasız tamamlayarak baraj hakkı elde ettiler. Çekişmeli geçen baraj bölümünde Çağrı Başel (42,69/0/ IASK) Chaccomo isimli atıyla barajın hatasız en iyi zamanını elde etti ve 2013 Atatürk Kupası’nın sahibi oldu.

Haberin Devamı

TBF

YORUM YAZ