MENÜ

Chedjou bozdu !

Gazetemizin yazarı Hasan Tankaya, Fenerbahçe-Galatasaray maçını yorumladı.

Chedjou bozdu !

Haftalardır futbol grafiği ile sürekli aşağı doğru giden Galatasaray Kadıköy’de bir çıkış yakalayabilecek miydi? Dev derbi öncesi tüm öngörüler kağıt üstünde Fenerbahçe’nin favori olduğunu gösteriyordu. Ve kağıt üstü bu kez kazandı. Mancini; Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında elindeki kadroyu en ekonomik şekilde kullandı. Galatasaray’ın yedek külübesindeki ve 18 dışındaki oyuncularına baktığınızda zaten sahada ki on bire itiraz etme lüksünüz olamazdı.

Solbekte Dany tercihi,merkez ortada Selçuk-Ceyhun ikilisi,kanatlarda Bruma ve Burak forvette Drogba tek. Dizilişteki sürpriz ise Melo’nun Sneijder’in görevine soyunmasıydı. Bu düzende sarı-kırmızılı ekip oyunun kontrolünü başlangıçta elinde tuttu. Rakibini önde bastı. Bu da Emre ve Mehmet Topal’a hazırlık pasları yapma olanağı tanımadı. İtalyan hocanın bu taktiğini Chedjou bozdu.(!) Kamerunlu oyuncu yerdeki topa kafa vurmaya kalkışınca, Caner’in ortasında hiç gereği yokken bir penaltı yarattı. Takımı adına doğru giden birçok şeyi alt üst etti. Skor dezavantajı Galatasaray’ın dengesini bozdu. Ve ne yazık ki sarı-kırmızılı ekibin bu durumu avantaja döndürecek mental gücü ve saha yapılanması yoktu. (Ya da bu işler Florya’da maçtan önce takımla yemek yiyip, primin adını koymakla olmuyordu.)

İkinci yarıda da oynar gibi görünen Galatasaray rakip kalede pozisyon üretemedi. Melo forvet arkasında etkili olamadı. Mancini elinde ne varsa sahaya sürdü. Engin-Ceyhun,Semih-Aydın değişiklikleri de çare olamadı. Fenerbahçe oyunu istediği gibi yönlendirdi. Anlık konsantrasyon eksiklikleri ve oyuncuların üzerindeki baskı ikinci Fenerbahçe golüne neden olunca Galatasaray Kadiköy’de 14 yıl sonra bir kez daha teslim bayrağını çekiyor ve ezeli rakibiyle puan farkı 9’a çıkıyordu.

İç çekişmelerle, ego çatışmalarıyla ve de kendi değerleriyle bilek güreşine girip zaman harcayan zihniyet zirveden adım adım aşağıya doğru gidiyor. Güç ve sevgi birlikteliğinin olmadığı ortamlar artık saha sonuçlarına da yansımaya başladı. Aslında Fenerbahçe tribünleri “Terim’i satanı biz de satarız” diye Kadiköy’ü inletirken belki kendi ironilerini yaratıyor ama hisseden Galatasaraylılara ise doğru mesajı veriyorlardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ