MENÜ

Galatasaray'a sürpriz isim: Valencia

Manchester United'ın hocası David Moyes tarafından satış listesine konulan 28 yaşındaki yıldız futbolcu, Sarı-Kırmızılılar'ın radarına girdi. Adı Everton'la takasta geçen Ekvatorlu sağ açık için kesenin ağzı açıldı. Gözden çıkarılan rakam 15 milyon Euro

Galatasaray'a sürpriz isim: Valencia

Galatasaray’da Antonio Valencia bombası... Teknik patron Roberto Mancini’nin talebi üzerine transfer çalışmalarına hız veren Sarı-Kırmızılılar’ın gündemine gelen son isim, Ekvatorlu yıldız oldu. Manchester United’ın hocası David Moyes tarafından satış listesine konulması ve adının Everton’la takasta geçmesi, 28 yaşındaki oyuncunun Galatasaray’ın radarına girmesini sağlayan başlıca unsur oldu. İngiliz devinin Temmuz 2009’da Wigan’dan 18.9 milyon Euro’ya transfer ettiği yıldız futbolcu için Galatasaray Yönetimi kesenin ağzını açmış durumda. Bonservis bedeli olarak 15 milyon Euro’nun gözden çıkarıldığı, oyuncuya da senelik 4 milyon Euro teklif edileceği öğrenildi. Sağ çizgiyi bir uçtan diğer uca efektif bir şekilde kullanabilen Valencia’nın en önemli özelliği sürati.

Mancini’nin planı bile hazır

Latin futbolcu, dünyanın en süratli 3 futbolcusundan biri olarak gösteriliyor. Takıma 4-4-1-1 oynatmayı istediği bilinen Mancini, transferin gerçekleşmesi halinde Valencia’yı sağda, Bruma’yı solda, Sneijder’i önde, Drogba’yı da en uçta kullanmayı planlanıyor.

Benzema dudak uçuklattı

Real Madrid’in devre arasında satmayı planladığı Benzema’nın adı İspanyol gazetelerinde Galatasaray’la anılmaya başlamıştı. Sarı-Kırmızılılar’ın da Burak Yılmaz’ın yerine böyle bir ilgisi olduğu biliniyor. Ancak İspanyol devinin, 25 yaşındaki golcüyü 35 milyon Euro’dan aşağı bırakmaya yanaşmadığı öğrenildi. Higuain’i 40 milyon Euro’ya Napoli’ye, Mesut Özil’i de 50 milyon Euro’ya Arsenal’e veren Real Madrid, böylece 100 milyon Euro’luk Bale transferinin maliyetini çıkarmıştı. İspanyollar’ın bu kez gözünü Radamel Falcao’ya diktiği belirtildi.

Januzaj fırtınası esince...

Manchester United’da şu sıralarda Adnan Januzaj fırtınası esiyor... 18 yaşındaki futbolcunun müthiş yeteneği, onu ilk 11’in vazgeçilmezi haline getirirken, David Moyes’in Nani’yi de takıma monte etmesi nedeniyle Valencia dışarıda kaldı. Ayrıca Moyes’in, Everton’dan eski öğrencisi Baines’i transfer etmek istemesi ve Valencia’yı takasta kullanmaya karar vermesi sebebiyle, Ekvatorlu yıldızın takımdan ayrılması kesinleşti. Valencia’nın 2015 yılına kadar mukavelesi var. Ancak bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde forma giydiği için, yeni takımında bu arenaya çıkamayacak. Devler Ligi’nde 2 maçta 1 gol 1 asist yapan Valencia, Premier Lig’de 6 maçta 1 asiste imza attı.

ANTONIO VALENCIA'NIN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ