MENÜ

Transfer piyasası yükselişte

Bu sezonun kış ve yaz transfer dönemlerinde, futbol kulüpleri transferlere geçen yıla oranla yüzde 29 daha fazla harcama yaparken, kasalarından 3,367 milyar dolar çıktı.

Transfer piyasası yükselişte

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, FIFA’ya bağlı 164 ülkedeki 5 bin 18 kulüp, 1 Ocak-2 Eylül tarihlerinde 10 bin 454 futbolcu transferi gerçekleştirdi. Geçen yıl ise bu sayı 10 bin 513’dü.

Haberin Devamı

Piyasada rekor artış
Transfer sayısındaki ufak düşüşe rağmen harcanan bedel miktarı, geçen yıla oranla yüzde 29 artarak 3,367 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde futbolcu transferine toplam 2,619 milyar dolar harcanmıştı.

Artışın en önemli nedeni astronomik bonservis bedelleri
Bu artışın nedenleri arasında yıldız futbolculara verilen astrononik bonservis bedelleri ön plana çıkıyor. Bu transferlerin arasında Real Madrid’in Tottenham Hotspur’den 100 milyon avroya satın aldığı Gareth Bale, PSG’nin 64,5 milyon avroya Napoli’den aldığı Edinson Cavani, Monaco’nun 60 milyon avroya Atletico Madrid’den renklerine bağladığı Radamel Falcao ve Barcelona’nın 57 milyon avroya Santos’tan kadrosuna kattığı Neymar gibi isimler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Transfer trafiği Latin Amerika’da yaşanıyor
Transfer trafiğinin en yoğun yaşandığı ülkeler Avrupa kıtasında yer almazken, bu alanda liderliği Latin Amerika ülkeleri üstlendi. Portekiz’den Brezilya’ya 132 transfer gerçekleşti. Arjantin’den Şili’ye de 98 oyuncu transfer olması dikkati çekti.

Transfere en çok İngilizler harcadı
Transferde para akışının en çok yaşandığı ülke ise İngiltere oldu. Ada ülkesine İspanya’dan 38 futbolcu transfer olurken, bu transferlere toplam 227 milyon dolar harcandı. İtalya’dan adaya transfer olan 25 futbolcuya ise 148 milyon dolar ödendi.

AA

YORUM YAZ