MENÜ

Burak'ın transferi menajere takıldı

Lazio'nun, Burak transferinde futbolcunun menajeri yüzünden vazgeçtiği öğrenildi.

Burak'ın transferi menajere takıldı

Mavi-beyazlı başkent ekibinin aracı olarak gönderdiği ve İstanbul'da 3 gün boyunca Burak Yılmaz ile Galatasaraylı yetkililerle görüşen Valerio Antonini ve başarılı forvetin menajeri Ali Egesel, iki ayrı taraf olarak görüşmelerin neden tıkandığını anlattı.

Haberin Devamı

İtalya'da transfer döneminin bitmesine dek 28 yaşındaki Burak Yılmaz'ın bu ülkeye gelmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Son anda İtalyan basınına düşen haberlerde, görüşmelerin son tıkanma noktasının, menajer Ali Egesel'in Lazio'dan talep ettiği 2 milyon Euro'luk komisyon olduğu öne sürüldü.

İstanbul'dan Roma'ya eli boş döndükten sonra ayağının tozuyla telefonda DHA'nın sorularını yanıtlayan Valerio Antonini, Burak transferi konusunda iki kulüp arasında kendisinin arabuluculuk yaptığını doğruladı.

GALATASARAY BURAK'I GÖNDERMEK İSTİYORDU
Roma-İstanbul hattındaki transfer görüşmelerinin Ağustos ayında başladığını hatırlatan Antonini şunları anlattı:
"Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'u geçen Çarşamba günü Roma'ya davet eden bendim. Galatasaray, soyunma odasında yaşanan problemlerden dolayı Burak'ı satmak istiyordu. Terim de sadece bir forvetle çalışmayı tercih ediyordu. Bu yüzden Burak'ın gönderilmesinde sakınca görmüyordu. Ancak Çarşamba günü bir anlaşmaya varamadık. Ben de Cumartesi günü İstanbul'a gittim. Önce Galatasaraylı yetkililerle sonra da Burak ve menajeriyle buluştum. Pazar günü ise Ünal Aysal, Bülent Tulun, Fatih Terim, Burak Yılmaz ve menajeri Ali Egesel ile bir araya geldim."

Haberin Devamı

BURAK BİZE TOPLAMDA 40 MİLYON EURO'YA MAL OLACAKTI
Galatasaray'la 11 milyon Euro bonservis + 2 milyon Euro'da (bonuslar) anlaşmaya vardıklarını anlatan Antonini, "Yani Lazio Şampiyonlar Ligi'ne gitmiş olursa Burak'a ödenecek olan bonuslardı bunlar. Burak'a ise, yıllığı 2,2 milyon Euro ödeme şartıyla 5 yıllığına anlaşmaya vardık. Buna ek olarak da takımın gidişatı ve Burak'ın elde ettiği başarılara göre ödemeler yapılacaktı. Başkan Lotito, Burak'ı almak için gerçekten çok çaba sarfetti. Vergiler, komisyonlar, yıllık ücret ve bonusların tamamı hesaplandığında sonuçta Burak'ı satın alma operasyonunun brütü Lazio'ya 40 milyon Euro'dan fazlaya mal olacaktı. Ayrıca Burak'a yılda en az 800 bin Euro bonus ödenecekti" diye sözlerini sürdürdü.

BURAK İSTEKLİYDİ, TRANSFERİ MENAJERİ TIKADI
Galatasaray'la anlaşmaya vardıktan hemen sonra bir anda Burak'ın menajeri Ali Egesel'in kendilerinden 2 milyon Euro komisyon istediğini iddia eden Antonini, "Ve bunu da 6 aya yaymak üzere 2 taksitle ödememizi istedi. Burak Lazio'ya gelmek için çok istekliydi. Hatta geçen yıl da gelmeyi çok arzuladığını söyledi. Galatasaraylı yetkililerle Ritz Carlton Otel'deki buluşmamızda Burak, Ünal Aysal'a da söyledi Lazio'ya gelmek istediğini. Bu transferdeki tek problem, 2 milyon Euro komisyon isteyen Burak'ın menajeriydi. Ünal Aysal da bunların hepsini biliyor. Çünkü menajerin komisyonla ilgili bana gönderdiği maili Aysal'a da göndermiştim" diye iddialarını sürdürdü.

Haberin Devamı

YAZIK OLDU
"Gerçekten yazık oldu. Çok güzel bir operasyondu ve Burak da buraya gelecek olmaktan çok mutluydu. Lazio da onu almak için elinden geleni yaptı" diyen Antonini, "Gerek Ünal Aysal ve gerekse de Bülent Tulun'a gerçekten teşekkür ediyorum. Gerçekten ciddi ve kaliteli insanlar. Ancak menajeri ne yazık ki bu transfere yardımcı olmadı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MENAJER: "BENİ BAHANE ETTİLER"
Burak Yılmaz'ın menajeri Ali Egesel ise kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların kısmen yalan olduğunu dile getirerek, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Lazio, Galatasaray'la anlaşmaya vardı. Ancak Burak'ın şartları konusunda mutabakat sağlanamadı. Transfer gerçekleşemeyince menajerlik ücretini bahane ettiler" dedi.

2 milyon Euro talep ettiğini doğrulayan Ali Egesel, "Bu büyüklükte bir transferde bu tip rakamlar istenir. Ben 2 milyon dedim onlar da sonra 1,5 milyon teklif etti. Ben de kabul ettim. Ancak Lazio Başkanı Lotito'nun, baştan beri bu işi yapmaya niyeti yoktu ve hakikaten hasta ruhlu bir adam. En sonunda böyle bir şey bulup çıktı işin içinden. Zaten ben transferin olma ihtimalini zor görüyordum" diye konuştu.

LAZİO CİDDİYETSİZ BİR TAKIM
Lazio'nun ciddiyetsiz bir takım olduğunu öne süren Egesel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Galatasaray, ilk başta bonservisi 20 istiyor bunlar 8 teklif ediyor.
Burak 3,5 milyon istiyor bunlar 2 veriyor. Elbette her şeyin pazarlığa tabi olduğu bir ortamda siz ücreti baştan fazla söylüyorsunuz. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Galatasaray'ın son teklifi de kabul edilmeyince aslen Cumartesi günü bu iş kapanmıştı.

Haberin Devamı

Ancak Lotito Pazar günü doğru düzgün bir oyuncu alamayınca tekrar Burak için girişimde bulundu.
Ancak bunlar pazartesi günü saat 18.00 gibi konuşuluyor. Zaten uluslararası transfer sistemine yetişme ihtimali yok. Yani Lazio tarafı gayrı ciddi. Galatasaray da Burak da biz de gördük bunların gayrı ciddi olduğunu. Zaten gönül rahatlığıyla yapılacak bir transfer değildi."

İŞTEN ANLAMAYAN ADAMLAR
Sonunda kulüpler arasında mutabakata varılır gibi olduğunu anlatan Egesel, "Ancak Burak'ın şartlarında halen tam bir mutabakat yoktu. Orada benim durumumu gerekçe gösterip, yukarı çıkmaya çalıştılar. Oysa menajerlik ücreti konusunda da anlaşma olmuştu. Ancak Valerio (Antonini) gibileri bu işin adamları değil. Çünkü aslen buğday tüccarı bu adam. Ayrıca bugüne kadar herhangi bir transferde 'menajeri bu kadar istedi' diye çirkin bir şey duydunuz mu siz? Bu zaten olayın doğru olmadığının kanıtı" diye tepkisini dile getirdi.

SON TEKLİFE DE DÜŞÜK KARŞILIK VERDİLER
Egesel, son olarak Galatasaray'ın 11 milyon bonservis + 4 milyon Euro bonuslarla anlaşma sağlanabileceğini muhatabına bildirmesinin ardından ise şunların yaşandığını aktardı:
"Galatasaray 'Bunun dışında bir teklife yaklaşmıyoruz' dedi. Tekrar Lotito'yla görüştükten sonra Valerio bize, 9,5 milyon artı 2 milyonla geldi. Orada zaten bitti olay. Galatasaray gayrı ciddiyetsizliğini gördü bunların. Sonra da bu işi kapattık biz. Sonra Galatasaray'ın şartlarını kabul edip, transfer döneminin bitmesine 3 saat kala konuşuluyor tekrar telefonla. Yani bu büyüklükte bir transfer anlayın. Benim yüzümden bu transferin olmadığı yalan. İtalyan basınının bunun doğruluğunu araştırma amaçları da yok zaten."

Esma Çakır- DHA

YORUM YAZ