MENÜ

Sakho ve Ilori Liverpool'da

İngiliz devi Liverpool, transferin son gününde iki yıldız ismi birden kadrosuna kattı. Paris Saint Germain'in defans oyunucusu Mamadou Sakho ve Sporting Lizbon'un genç stoperi Tiago Ilori'yi transfer etti.

Sakho ve Ilori Liverpool'da

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Paris Saint Germain'den 23 yaşındaki Mamadou Sakho ve Sporting Lizbon'dan 1993 doğumlu genç savunmacı Thiago Ilori'yi transfer ettiğini duyurdu.

Paris Saint Germain'de 2007 yılından beri 201 maçta forma giyen Fransız stoper, Liverpool gibi büyük bir kulübe geldiği için mutlu olduğunu ve İngiltere'nin en iyi taraftarının önünde maça çıkmak için sabırsızlandığını belirtti.

Sporting Lizbon'dan transfer edilen Thiago Ilori'nin Portekiz Milli Takımı'nda U18, U19 ve U20 düzeylerinde forma giydiği belirtildi. Portekizli genç stoper, yaptığı açıklamada şunları belirtti: İngiltere Premier Lig'de forma giymek en büyük hayalimdi. Liverpool gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Takımımın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapacağım, kulübün tarihi ve geçmişini çok iyi biliyorum ve buna layık olmaya çalışacağım."

Liverpool'un futbolcular için ödediği rakamları resmi olarak açıklamazken, Sakho için 23 milyon Euro artı bonuslar, Ilori için ise 8 milyon Euro ödediği konuşuluyor.

Bu iki transferle beraber Mersyside ekibi bu sezon Iago Aspas, Kolo Toure, Luis Alberto, Simon Mignolet ve Aly Cissokho'yla beraber 7. transferini yapmış oldu..

Haberin Devamı
YORUM YAZ